Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn i Davos

Ustjugov viste fram et umenneskelig rykk og vant: - Faen at han ikke røyk ut i prologen

Russisk maktdemonstrasjon.

PEKTE PÅ NUMMERET: Sergej Ustjugov var noen små hundredeler unna å ryke ut i prologen i dag. I stedet herjet han med de andre og vant sprinten. <br>Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB Scanpix
PEKTE PÅ NUMMERET: Sergej Ustjugov var noen små hundredeler unna å ryke ut i prologen i dag. I stedet herjet han med de andre og vant sprinten.
Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Sergej Ustjugov var bare femten hundredeler fra å ryke ut i prologen av dagens sprint, men det stoppet ikke det russiske supertalentet fra å herje med konkurrentene i utslagsrundene i sprinten i dag.

I kvart- og semifinalen la han seg sist i feltet ut fra start, men satte i et umenneskelig rykk på flata ut på den andre runden og overtok ledelsen inn til mål.

Før finalen gliste Ustjugov på startstreken og pekte på startnummeret sitt, vel vitende om at han var der på hengende håret.

Og så overrasket han alle med å sette rykket sitt ut fra start i stedet.

- Det er et voldsomt trøkk. Jeg gikk det jeg makta og klarte bare såvidt å holde ham. Det virker som han kanskje har en toppfart som ingen andre har for øyeblikket, sier dagens andremann, Finn Hågen Krogh, til Dagbladet.

- Om det er én ting vi vet, så er det at Sergej Ustjugov i slak motbakke og dobbeltdans er best i verden. Når han har dagen og treffer med skyvene er han helt ustoppelig, sier Emil Iversen til Dagbladet.

- Jeg sa til Finn at, «faen at han ikke røyk i prologen, da hadde vi vunnet». Han er en liten luring, han Ustjugov.

Til tross for russisk seier, ble det en god dag for de norske sprintgutta i Davos. Med Krogh på andre, Sindre Bjørnestad Skar på tredje og Emil Iversen på femteplass ble det god, norsk uttelling.

Spesielt Bjørnestad Skar overrasket med tredjeplassen. I sin Davos-debut endte det med pallplass for den ferske sprintlandslagsmannen.

Det er også andre gang Skar er på pallen i verdenscupen. Første gang var på en skøytesprint i Lahti for to år siden.

- Hver gang jeg får gå framover, så er det å kjempe om seieren og pallplass for å prøve å komme seg til VM, sier Skar til Dagbladet.

VM-sprinten går i fristil, og tredjeplassen i dag er en sterk søknad for å bli en av Norges fem utvalgte sprintere i Lahti-mesterskapet i februar.

- Jeg har gått tre søytesprinter i verdenscupen de siste to årene og jeg har dårligst vært nummer fem, så jeg føler vel at jeg egentlig er stabilt på det nivået, sier Skar.

- Du kommer med en finalegaranti i skøytesprint?

- Ja, jeg har i hvert fall tre av tre de siste jeg har gått, men hvis du ser på Finn Hågen og Ustjugov har de sikkert åtte av ti og er enda råere.

For også Bjørnestad Skar lot seg imponere av den russiske vinneren i dag.

- Han gjorde jo akkurat det samme i fjor, men da tryna han fra seieren. At han vinner her i dag er helt fortjent og nesten sånn det skal være. Men så vidt meg bekjent har han ikke gjort det veldig bra i Lahti, så den flata her favoriserer han enormt. Han er ikke like bra i tekniske løyper, så jeg tipper det kan være mulig å slå ham seinere, sier Skar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!