FÅR TRØST: Sergej Ustjugov falt i Sotsji og vet hvor skuffende det er. Nå ber han Iversen trene av seg skufelsen.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FÅR TRØST: Sergej Ustjugov falt i Sotsji og vet hvor skuffende det er. Nå ber han Iversen trene av seg skufelsen.  Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Ski-VM i Lahti 2017

Ustjugovs trøstende ord til Iversen: - Jeg vet hvordan han føler det nå

Russisk trøst i Lahti. 

LAHTI (Dagbladet): Emil Iversen gråt etter å ha falt fra medalje i går, og ville umiddelbart bare reise hjem fra ski-VM.

Det syns kameraten og rivalen Sergej Ustjugov er trist. Ustjugov vant gullet da Iversen falt og tok med seg Iivo Niskanen.

Det vekket gamle minner hos den russiske dobbeltverdensmesteren.

- Det har hendt meg også, så jeg vet hvordan han føler det akkurat nå. Det gjelder bare å ikke være for lei seg, sier Sergej Ustjugov.

Trente av seg skuffelsen

Ustjugov tenker tilbake på sprintfinalen i Sotsji-OL, der han så sterk ut. I ryggen på Ola Vigen Hattestad falt han derimot, og gikk glipp av OL-medalje på hjemmebane.

Oppskriften på å riste det av seg var å dra på seg treningsdressen på direkten.

- Jeg fortsatte bare å trene og prøvde å glemme det som skjedde. Man må bare gå videre, sier Ustjugov til Dagbladet, og råder Iversen til å gjøre akkurat det samme.

- Det har skjedd, vi kan ikke endre på det.

En heldig seier

Russland tok sitt og Ustjugovs andre gull i mesterskapet så langt etter gårsdagens stafett. Det var det ikke mange som trodde da Iversen skled ned mot stadion med Niskanen hakk i hæl.

Ustjugov var akterutseilt og var forberedt på å slåss om bronsen med Pellegrino, da de to i front gikk i bakken.

- Vi var heldige i dag. Jeg så ikke fallet, for jeg var på vei tilbake fra trenersonen da jeg hørte et voldsomt rop, forteller Russlands trener, Markus Cramer, til Dagbladet.

- Jeg forberedte meg på en bronsemedalje da jeg løp tilbake. Jeg tenkte at, ok, en bronsemedalje i dag er mulig, men gullet kan ikke gå. Til det så Norge for sterke ut. Men dette er sprint, med alt som kan skje, og det er derfor jeg ikke liker sprint, ler Cramer.

Torsdag så han Natalja Matvejeva gå i bakken i møte med Stina Nilsson, i dag fikk russerne betalt tilbake for det, sier han.

Og Ustjugov, som brukte pressekonferansen etter sølvmedaljen i sprint til å være sint, var mest lykkelig i dag.

- Jeg hadde ikke regnet med dette.Jeg er bare veldig glad for at vi vant, smiler han overfor Dagbladet.