Ustoppelig

Arsenal- Leeds 3-1. Alf-Inge Håland ble kastet inn som midtstopper mot favorittlaget Arsenal. Oppgaven var nesten umulig: Dennis Bergkamp var i storslag, scoret ett mål og pakket inn to til i julepapir.

- Det er ingen tvil om at han er en god spiller. Men jeg hadde ikke så mye med ham å gjøre. Bergkamp ligger dypt, sier Alf-Inge til Dagbladet.

Ser du på bildet, gjør Håland det mest effektive. Han holder godt fast i nederlenderen. Uten at det hjalp det minste i London i går.

Bergkamp gjorde sjøl 1-0 på Highbury. En lang ball fra Petit traff Anelkas panne og falt rett i beina på Bergkamp.

Alene med Leeds-keeper Martyn avsluttet Bergkamp med fløyelslabb.

Franske scoringer

Seinere gjorde han forarbeidet da den franske midtbaneduoen Petit og Vieira løp seg igjennom til hvert sitt mål.

- Verken jeg eller Gunnar var involvert i noen av scoringene, sier Håland.

Det hjelper Håland lite at Arsenal er hans engelske favorittlag. Poengtapet blir ikke mindre bittert av at Arsenal viser fjorårsform.

- Klart det er kjekt å spille på Highbury. Men det er alltid kjedelig å tape. Det spiller ingen rolle hvem det er mot, sier Håland som irriterer seg over at Arsenal fikk slå baller bak backtreeren.

- Vi sjanset på offside, og det funket ikke. Folk følger ikke godt nok med. Det var dårlig, sier Håland.

Ros fra manageren

Nå håper jærbuen på et forlenget opphold bakerst i Leeds. Sjøl om han ikke har spilt mitdstopper siden dagene i Nottingham Forest. For det vanket ros fra sjefen etter kampslutt.

- O'Leary kom bort til meg og sa at jeg spilte bra, sier Håland.

- Hvor vil du helst spille?

- Det er likegyldig for meg om jeg spiller midtstopper eller på midtbanen. Jeg liker begge deler. Jeg trives mindre godt på kanten, sier Håland.

Uansett er han en typisk norsk proff, som ikke klager over verken benkesliting eller uvante roller. Det gleder engelskmennene stort.

- Jeg gjør den jobben jeg blir bedt om, sier Håland.