Ustoppelige Brasil

Knuste Argentina i Confederations cup-finalen.

(Dagbladet.no): I et fyrverkeri av en fotballkamp knuste Brasil erkerivalen Argentina med 4-1. Angrepsrekka med Ronaldinho, Adriano, og Robinho var rett og slett overlegne i finalen i Confederations Cup i Frankfurt.

Og det tok ikke Adriano mer enn elleve minutter å presentere venstrefoten igjen. En kvikk vending, etterfulgt av et litt langt touch var akkurat nok til å gi ham skuddmuligheten fra 17 meter.

Kanonkula var umulig å stoppe for stakkars Lux i Argentinas mål.

Heldig Ronaldinho

Fem minutter senere var det AC Milan-stjernen Kakas tur. Robinho plukket ham ut på atten meter, før Kaka vendte på kronestykket. Og skrudde ballen inn i lengste kryss.

To mål tatt ut av den aller øverste fotballskuffen.

Så kom den eneste store kontroversen i kampen. Argentinas høyreback Coloccini gikk knallhardt inn i en duell med Ronaldinho, og fikk betalt av en albue i ansiktet.

Dommer Lubos Michels valgte den diplomatiske varianten og tildelte begge gult kort.

Gode Ronaldinho

Og det tok ikke mer enn to minutter av andre omgang før Ronaldinho havnet i sentrum igjen. Denne gang som målscorer. Et innlegg fra høyre ble frekt plassert mellom beina på Lux, og dermed var kampen kjørt.

Resten handlet om å hygge seg i regnværet på innendørsarenaen. På grunn av uværet i Frankfurt sprakk deler av det nybygde taket, mens regnet oversvømmet det ene hjørnet av banen.

Sprakk gjorde også Argentinas forsvar da Brasil la på til fire. Etter et fantastisk langt angrep endte ballen opp på Adrianos panne. Fra sju meter var det umulig for Inter-spilleren å bomme.

Da hjalp det lite at innbytteren Pablo Aimar reduserte for Argentina. I kveld var Brasil overlegent best.

Og selv om Argentina har flere spillere i bakhånd, svir nok tapet mot erkerivalen godt uansett.

GRUNN TIL Å SMILE: Ronaldinho, kaptein for kveldens Brasil, scoret ett mål og ledet laget til seier i Confederations Cup.
GRUNN TIL Å FEIRE: Brasilianske fans har all grunn til å være fornøyde med kveldens oppvisning i fotballkunst.
LEKK SOM ET DØRSLAG: Taket som skal beskytte gresset i Frankfurt mot vær og vind sprakk under vannmengdene i uværet i kveld. Det resulterte i et særdeles fuktig hjørne av banen.