Premier League

Ustoppelige Chelsea overtok tabelltoppen: - De er tilbake

Costa scoret sitt 10. mål for sesongen mot Middlesbrough.

MATCHVINNER: Diego Costa satte inn 1-0 for Chelsea like før pause. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Diego Costa satte inn 1-0 for Chelsea like før pause. Foto: ScanpixVis mer
  • Middlesbrough-Chelsea 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Etter 3-0-tapet for Arsenal 24. september, la Chelsea-manager Antonio Conte om til «plan D». Italieneren har sammenlignet trenerjobben med skredderyrket, og for seks kamper siden fant han endelig formasjonen som passet Chelsea perfekt.

3-4-3, med superstjernene Eden Hazard og Diego Costa i frie, offensive roller. Duoen har gnistret. Det samme har resten av laget. Seks kamper har gitt 18 poeng av 18 mulige. I samme periode har Chelsea scoret 17 ganger og ikke sluppet inn et eneste baklengsmål. I kveld ble det en ny 1-0-seier, borte mot Middlesbrough.

- Chelsea er tilbake i toppen av Premier League, konstaterer TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Topper tabellen

Fra å ha ligget åtte poeng bak daværende serieleder Manchester City i slutten av september, overtok Chelsea i kveld 1.-plassen i Premier League med seieren på Riverside.

Kampens eneste mål ble satt inn like før pause, da Premier Leagues toppscorer var først på en løs ball inne i Middlesbroughs 16-meter. Nederlandske Marten de Roon var passiv, mens Costa ventet tålmodig på at ballen skulle treffe venstrefoten hans på det rette tidspunktet.

Middelsbrough-keeper Victor Váldes var sjanseløs, og måtte avfinne seg med at en god omgang i hjemmelagts bur hadde vært forgjeves da den gule kampballen suste forbi ham og borret seg inn i det lengste hjørnet.

Faresignalene for motstanderne

I en Premier League-runde hvor både Arsenal og Liverpool avga poeng mot henholdsvis Manchester United og Southampton, var det ekstra kjærkomment for Chelsea å opprettholde den fantastiske trenden.

Conte var redd for at det to uker lange landslagsavbrekket ville være ødeleggende for rytmen i londonernes sterke kollektiv. I stedet fremsto Costa, Hazard og de andre Chelsea-spillerne på samme måte som tidligere.

Det gir den italienske manageren trolig ro og tilfredsstillelse. På samme tid bør det bekymre lagets rivaler. Chelseas seiersrekke ser på ingen måte ut til å skyldes marginer, flaks eller noe annet enn pur kvalitet.

Laget slipper ikke inn mål, scorer nær tre ganger i snitt og har formspillere i alle posisjoner - til og med på benken. Det bør uroe konkurrenter som Manchester City, Liverpool, Arsenal og Tottenham.

- Selvtilliten er høy. Vi spiller bra, jobber hardt og får resultater. Nok en gang er jeg veldig glad. Når du vinner kamper, føles det lett å gå utpå der. Ligaen er ikke vunnet enda. Vi vil fortsette å kjøre på, forteller Chelsea-kaptein Gary Cahill i et intervju vist på TV 2.