Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ustoppelige Costa scoret igjen for Chelsea

Chelsea alene på topp.

 TOPPSCORER:  Diego Costa scoret sitt 15. ligamål for sesongen mot Newcastle. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix.
TOPPSCORER: Diego Costa scoret sitt 15. ligamål for sesongen mot Newcastle. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix. Vis mer

Chelsea - Newcastle 2-0 (1-0)

(Dagbladet): «Diego, Diego, Diego» har Chelsea-fansen sunget siden sesongen startet i august. Med god grunn. For Diego Costa har i løpet av et halvt år i London-klubben vist hvilken scoringsmaskin han er. Han åpnet sesongen med scoring mot Burnley, og siden har han bare fortsatt.

Mot Newcastle punkterte han kampen med sin 15. ligascoring for året. Det betyr at spanjolen nå er toppscorer i ligaen alene.

Dårlig start Heldigvis for Josè Mourinhos menn slutten det bedre enn det startet. De blåkledde fikk aldri spillet til å fungere før hvilen. Gjestene fra nord virket langt piggere og skapte sjanser på rekke og rad.

Remy Cabella var frisk i Newcastle-angrepet og hadde et par farlige forsøk. Yoan Gouffran klarte ikke å treffe mål, mens Moussa Sissokos forsøk traff stolpen. Gjestene var det førende laget i hovedstaden til ingen nytt.

Rett før pause slo Chelsea en rask corner. Ivanovic fant Oscar helt alene på bakerste stolpe, og brasilianeren sørget for at serielederen ledet ufortjent til pause.

Costa-show Mourinho var nok ikke fornøyd med laget halvveis, og etter hvilen lignet laget mye mer på seg selv. Costa ble ved flere anledninger satt opp i gode posisjoner, og etter 59 minutter fant han en luke i Newcastle-forsvaret. Ballen trillet han tilbake i hjørnet han kom fra. Utagbart for Tim Krul.

Costa var sulten på mer, og selv om hele Newcastle-forsvaret var svimle etter spissens raid, ble det ikke en ny nettkjenning.

26-åringen står det med en fulltreffer mer enn Sergio Agüero. City-spissen har riktignok spilt vesentlig mindre denne sesongen grunnet skade. I dag var han tilbake på banen for Manchester City.

De klarte bare uavgjort mot Everton. Det betyr at London-laget nå leder ligaen med to poeng.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.