Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ustoppelige Ewan med ny seier i Tour Down Under

Orica-rytteren vant fjerde etappe foran Sagan og van Poppel.

RASKEST IGJEN: Fjerde etappe i Tour Down Under endte i ny massespurt og ny seier for Caleb Ewan.Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
RASKEST IGJEN: Fjerde etappe i Tour Down Under endte i ny massespurt og ny seier for Caleb Ewan.Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Caleb Ewan (Orica-Scott) fortsatte å dominere spurtene i Tour Down Under ved å vinne den fjerde etappen til Campbelltown.

Den lynraske australierens tredje seier i årets utgave kom etter at verdensmester Peter Sagan (Bora-hansgrohe) ble henvist til andreplass. Danny van Poppel fra Team Sky ble nummer tre, mens Vegard Stake Laengens lagkamerat, Ben Swift, spurtet inn til fjerdeplass.

Det var et opptrekkstog bestående av Daryl Impey og Roger Kluge som posisjonerte Ewan inn på oppløpet. Mens Sagan og Team Sky lå best an på de siste meterne, var det Orica-lagets kjølighet som ble belønnet til slutt.

I en hektisk avslutning så Ewan ut til å bli sperret inne, men 22-åringen beholdt roen og satte inn en effektiv sluttspurt som beseglet en ny etappeseier.

– Det var en vanskelig finale. Det var ikke lett å holde toget samlet i en slik avslutning. Jeg satt for det meste med Daryl Impey og han gjorde en stor jobb, sier Ewan etter etappen.

– Han tok meg opp på den siste kilometeren og frem til 300 meter. En utrolig føring. Jeg visste at det var tid for meg til å spurte og fikk ikke panikk, sier Orica-spurteren.

Slik gikk det til

Den fjerde etappen fra Norwood til Campbelltown var tegnet opp for spurterne. Det småkuperte landskapet i begynnelsen så likevel flust av angrep. Først Tsgabu Grmay (Bahrain-Merida), Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) og Dries Devenyns (Quick-Step Floors), en trio som ble innhentet etter kort tid.

Det åpnet døren for nye angrep. Will Clarke (Cannondale-Drapac), Peter Stetina (Trek-Segafredo) og Michael Kolar (Bora-hansgrohe) fikk et opphold i front, men overlevde ikke stigningen til Ansteys Hill.

Bruddet som skulle klare seg bedre ble dannet like etter. Ondrej Cink (Bahrain-Merida), Jack Bauer (Quick-Step Floors) og Cam Meyer (UniSA-Australia). Ut av denne trio var det newzealenderen Bauer som overleve lengst. Ikke før BMC, Orica og Team Sky mobiliserte skikkelig front var Quick-Step-rytterens dager talte, med bare fem kilometer igjen.

Porte leder før Willunga

De tre norske i rittet fullførte nattens etappe i hovedfeltet. Sven Erik Bystrøm (Katusha Alpecin) og Odd Christian Eiking (FDJ) har så langt ikke vist seg like mye frem som Vegard Stake Langen (UAE Abu Dhabi), som på tredje etappe fløy av gårde i et solobrudd langt inne i finalen.

Stake Laengen tok det roligere på fjerde etappe da han passet på UAE-lagets best plasserte sammenlagt, italieneren Diego Ulissi, som ligger på 8.plass.

– En rolig og grei dag. Fikk beskjed om å passe på Ulissi i dag. Et kontrollert løp. Nå er det bare å lade opp til i morgen og kongeetappen, sier Stake Laengen.

Bystrøm var også satt til hjelperytterrollen. Haugesunderen skulle passe på belgieren Baptiste Planckaert, som spurter inn til 6.plass i Campbelltown og sin tredje topp ti plassering i WorldTour-rittet.

– Det var en grei dag på kontoret. Det gikk ganske fort siste 50 kilomterne og min oppgave var å plassere vår spurter (Planckaert) her nede i god posisjon før de siste par kilometerne. Det gikk fint, så laget er fornøyd med ny topp ti plassering for han, sier Bystrøm.

De 149.5 kilometerne mellom Norwood og Campbelltown kunne ikke fremdrive noen endringer i toppen av sammenlagtlisten. Richie Porte (BMC), den suverene vinneren av andre etappe, leder fortsatt med 20 sekunder på baskeren Gorka Izagirre (Movistar), som tross i fallet på etappe tre kom seg uproblematisk gjennom. Før den avgjørende femte etappen til Willunga Hill sitter Esteban Chaves (Orica) som tredjemann sammenlagt, 22 sekunder bak Porte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling