0-2: Harry Kane stanger inn ledelsen. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix
0-2: Harry Kane stanger inn ledelsen. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB ScanpixVis mer

Ustoppelige Harry Kane med nytt målshow

I celebert selskap etter nye bortemål.

Queens Park Rangers - Tottenham 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Tottenham har hatt en tøft kampprogram den siste uka. Først ble det tap mot Chelsea i ligacupen, før London-laget slo tilbake mot Swansea i midtuka.

I dag ventet London-rival QPR på motsatt banehalvdel, og kun seier var godt nok for Spurs i kampen om topp-4 i ligaen.

Harry Kane kom faktisk ikke på scoringslisten mot Swansea, men i kveld var alt tilbake til normalen. Det ble til slutt to scoringer på engelskmannen.

- Jeg er glad for de to scoringene, men det var en lagseier, sier Kane til Sky Sports, som mente Tottenham fortjente å vinne.

Spissen er dermed i celebert selskap. Det er nemlig bare Didier Drogba, Robin van Persie og Daniel Sturridge som har maktet å score i seks bortekamper på rad. Det er likevel et stykke opp til van Persie som scoret i ni bortekamper på rad i Premier League.

Med to scoringer i kveld står Kane bokført med 14 scoringer på de 13 siste kampene i ligaen. Det er imponerende tall for en 21-åring som var et uskrevet blad før sesongen.

Da passer det også fint at England-manager Roy Hodgson satt på tribunen i kveld.

Doblet Charlie Austin vet normalt hvor nettmaskene står, og spissen var svært nære å gi hjemmelaget ledelsen etter en snau halvtime. QPR tråklet seg gjennom forsvaret til Spurs, og Austin fikk muligheten fra rundt 16 meter. Skuddet smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Hugo Lloris.

I stedet var det ikke overraskende formspiller Harry Kane som fikk æren av å score kampens første mål.

0-2: Harry Kane runder keeper og setter inn sitt andre for kvelden. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
0-2: Harry Kane runder keeper og setter inn sitt andre for kvelden. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Andros Townsend slo et frispark fra distanse inn i boksen til QPR. Ballen landet på hodet til Kane som ikke lot seg be to ganger. Det var hans sjette strake scoring på bortebane i ligaen. Det skal sies at hjemmelagets forsvarslinje var noe passiv i markeringen ved scoringen.

Mauricio Isla ropte på straffespark etter snaut 40 minutter da han vippet ballen elegant forbi Hugo Lloris, for så å tilsynelatende bli hektet av keeperen. Men dommer Craig Pawson vinket spillet videre, til fortvilelse for hjemmelaget.

Stolpeskudd Like etter hvilen skjøt Christian Eriksen i stolpen. Harry Kane kunne fort doblet ledelsen da han var først på returen, men avslutningen gikk langt utenfor målet.

Kane skulle få sin andre scoring da han ble vakkert spilt fri i midten av andre omgang. Spissen rundet QPR-keeper Robert Green enkelt, og plasserte ballen i det tomme målet.

Men hjemmelaget slo tilbake bare minutter etterpå, og hvem andre enn tidligere Tottenham-spiller Sandro ble kreditert scoringen. Han gjorde som de fleste som scorer mot gamleklubben; unnlot å feire.

Like etterpå ropte QPR igjen på straffespark da en avslutning fra Austin traff hånden til Bentaleb, men heller ikke her ble hjemmelagets spillere hørt.

Nærmere kom ikke QPR, som sliter i bunnen av Premier League.