Ustoppelige Katja

Larvik - Våg Vipers 38- 29. En gjeng sørlandsjenter har utfordret Larvik om håndballtronen i år, men Katja Nyberg (24) viser at ingen fortsatt er verken over eller ved siden av suverene Larvik.

LARVIK (Dagbladet): Før kampen var det to interessante dueller:

Kunne ubeseirede Våg slå Larvik og langt på vei sikre seg tittelen som grunnspillmestre?
Og hvem går seirende ut av toppscorerduellen mellom Katja Nyberg og Vågs Kristine Lunde?
Med Katja Nyberg i praktslag ble ingen av duellene spennende. Med 11 fulltreffere styrte den finske storskytteren Larvik inn til en tilsynelatende enkel seier - mens Kristine Lunde (fem mål) hadde en bedre dag som tilrettelegger enn avslutter.

- Spennende lag

- Bra førsteomgang og en grei andreomgang, oppsummerer kampenes suverene ener Katja Nyberg på egne vegne overfor Dagbladet etter nimålsseieren.

Etter kampen var hun mest opptatt av å skryte av motstanderen. For Våg ga faktisk de siste fire års seriemester verdig motstand i perioder. De ledet attpåtil 11-8 et kvarter ut i kampen og lå bare to bak (14-16) til pause.

Utover i andre omgang måtte Våg gi tapt mot Larviks brede stall. Der Våg-jentene ble slitne, kunne Larvik rullere med landslagsspillere.

- Uvant

- Våg er et bra lag med spennende potensial. Nå har vi ikke møtt Nordstrand eller Tertnes ennå, men Våg er definitivt det beste laget vi har møtt i år. I andre kamper vet vi at vi drar seieren i land til slutt, men dette er en motstander vi ikke kan ta lett på oppgaven mot. Da er de i stand til å rundspille oss, smiler Katja Nyberg fornøyd.

Katja innrømmer at det føltes litt rart å ligge under med tre mål mot en norsk motstander. Stemningen på tribunen var også litt spent på det tidspunktet.
- Jeg ble ikke nervøs akkurat, men begynte å lure på når vi skulle begynne å dra fra dem. Det er uvant å ligge under med tre mål på hjemmebane, sier Nyberg.

For Larvik var gårsdagens triumf den 52. strake hjemmeseieren siden 22-28 tapet mot Nordstrand i 1999. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad var glad for at de fikk en pekepinn på hvor gode de er. For sjelden har han forberedt seg så godt som til denne kampen - både med research og videotitting.

- Jeg har gledet meg til å få god motstand, og det syntes jeg vi fikk. Men for oss var det viktig å stå fram med hår på brøstet, og vise at det fortsatt er forskjell på oss og de andre. Det forspranget skal vi jobbe hardt for å beholde, sier Ole Gustav Gjekstad.

PRAKTFULL: Katja Nyberg ga seg ikke før hun hadde puttet ballen elleve ganger bak Vågs keeper. Kristine Lunde ble statist. - Bra førsteomgang og en grei andreomgang, oppsummerer Katja.