BRUTALT: Vidar Örn Kjartansson (30) holdt lekestue med Brann da han re-debuterte for Vålerenga søndag kveld. Video: Fotball Media. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ustoppelige Kjartansson: - Brutalt

Vidar Örn Kjartansson (30) holdt lekestue med Brann da han re-debuterte for Vålerenga søndag kveld.

Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Brann 5 - 1 (5-1)

«Kongen av Oslo», Vidar Örn Kjartansson gjorde comeback for Vålerenga mot Brann søndag kveld. Debuterte gjorde også Henrik Bjørdal som har blitt hentet hjem fra utenlandsoppholdet i Zulte Waregem.

Det endte med scoring til begge debutantene. Kjartansson noterte seg for et ekte hat trick i førsteomgang og ble den store helten da Brann ble knust 5-1 hjemme på Intility.

Med seieren mot Brann er Vålerenga bare to poeng bak Odd på tredjeplassen.

- Det er alltid deilig å spille på hjemmebane foran fansen. Jeg gjør mitt beste og det er en god relasjon mellom meg og Kjartansson, sier Sahraoui til Eurosport etter kampen.

Samarbeidet mellom unggutten og den nye spissen sto for hele tre av hjemmelagets mål søndag kveld. Etter kampen utdyper 19-åringen litt om relasjonen som søndag så gull verdt ut for Dag-Eilev Fagermo.

- Jeg liker å se han gå på løp i bakgrunnen og slå de pasningene. Det kan bli veldig bra fremover også, forklarer Sahraoui.

- Han er utrolig

Etter kampen holdt heller ikke tremålsscorer Kjartansson tilbake på skryten av samarbeidet.

- Han er utrolig og overblikket hans er helt vilt. Det var bra for ham at han scora og ballkontrollen hans er helt fantastisk, sier en Kjartansson som nesten var litt overraska over sitt eget comeback:

- Det føles fantastisk. Jeg trodde ikke helt på det, alt skjedde så fort i førsteomgang. Vi spilte veldig bra i dag og spesielt på den siste tredjedelen. Jeg tok bare løpene og fikk ballen der jeg ville, så det var perfekt.

- Fryktelig enkelt

En som ikke var like fornøyd var Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Jeg var rysta over måten vi forsvarer oss på. Vi rygger og lar dem egentlig passere inn i sekstenmeteren. Vi gjør det fryktelig enkelt for dem. Jeg så ikke helt denne komme. Det var en enorm skuffelse den førsteomgangen, sier Ingebrigtsen etter kampen.

Det var Bjørdal som sørget for en drømmeåpning for Vålerenga og for seg selv da han fikk noen hårstrå på et hjørnespark og kriget inn ledermålet.

Men hjemmelagets drømmestart varte ikke lenge. Etter bare åtte spilte minutter havnet ballen plutselig hos Petter Strand inne i Vålerengas sekstenmeter. Derfra var den tidligere Molde-spilleren sikker og utlignet for Brann.

Hat trick-helt

Sist Kjartansson ikledde seg Vålerenga-drakta scoret islendingen 25 mål på 29 kamper. Søndag kveld åpnet goalgetteren målkontoen på ny for Oslo-klubben.

Først ekspederte han enkelt en millimeterpresis pasning fra Dønnum i nettet, før han like enkelt kunne doble ledelsen.

Unggutten Osame Sahraoui fintet seg gjennom på venstresiden og sendte Brann-forsvaret i pølseboden, før han chippet inn til Kjartansson. På åpent mål kunne islendingen sette hodet til og doble hjemmelagets ledelse.

Sahraoui og Kjartansson så virkelig ut til å ha funnet tonen etter at islendingen ble klar for Vålerenga.

19-åringen fra Oslo fant igjen Kjartansson med en nydelig pasning og spissen var iskald. Vippet ballen over en utrusende Markus Olsen Pettersen i Brann-buret og fullførte et ekte hat trick i debuten på Intility.

Kjartansson ville tilsynelatende gi en takk til Sahraoui for fremspillene på islendingens to siste scoringer, så etter 35 minutter spilt serverte 30-åringen, via Brann-keeper Pettersen, til Sahraoui som enkelt kunne løpe inn 5-1.

- Brutalt

- Jeg ble litt overraska, men det er fotball. Alt vi gjorde ble mål, sa hat trich-helten Kjartansson til Eurosport i pausen.

Før kampen var Vegard Forren og Brann-forsvaret klare på at nykommeren fra Island måtte holdes utenfor eget felt.

- Brutalt. Vi snakka før kampen om å holde han utenfor sekstenmeteren, så du ser hva som skjer når han kommer innenfor. Det er for dårlig rett og slett, sa Forren til Eurosport i pausen og får slakt av trener Kåre Ingebrigtsen:

- Det er helt horribelt det vi gjør på baklengsmålene. Jeg er litt rysta over hvordan vi forsvarer oss, sa Ingebrigtsen.

I andreomgang fortsatte Vålerenga å skape sjanser, men hadde ikke den samme uttellingen som før hvilen. Dermed endte det 5-1 på Intility.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer