Ustoppelige Kjartansson satte utrolig målrekord

Skrev seg inn i Vålerengas historiebøker.

• VIF - FKH  4-1 (2-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): 14.09.2014. Merk dere datoen. Det er dagen da Vålerengas spissjuvel Vidar Örn Kjartansson (24) skrev seg inn i hovedstadslagets historiebøker.

For med tre nye scoringer i 4-1-seieren over FK Haugesund, tilintetgjorde islendingen klubbrekorden til Jørn Andersen på 23 scorede mål i en og samme eliteseriesesong.

Den nye lyder nå på 24. Og det er fremdeles sju runder igjen av Tippeligaen 2014 for Kjartansson til å forbedre den!

Jubelkvelden I sin 22. seriekamp for Vålerenga brukte 24-åringen bare 32 minutter på å sikre seg kveldens første nettkjenning. I underkant av 120 sekunder seinere, hadde han puttet sitt andre.

Og slik fortsatte Kjartansson.

For selv om FKH-stopper Dusan Cvetinovic satte en støkk i hjemmepublikummet da han reduserte til 1-2 like etter sidebytte, var det aldri noen vil om at denne kvelden tilhørte et helt unikt spisstalent fra det lille islandske tettstedet Selfoss.

Den notoriske måltjuven gjorde nærmest som han ville kampen gjennom.

Etter at midtbanevirtuosen Ghayas Zahid trillet inn 3-1 etter at timen var spilt, tok det bare 12 nye minutter før Kjartanssons fantastiske målrekord var et faktum.

Nådeløs Med nok en iskald avslutning kronet VIF-spissen jubelkvelden med et herlig hat-trick.

Minuttene som fulgte kunne Kjartansson bruke til å ta innover seg hyllesten fra et samlet Ullevaal-publikum, med visshet om at rekorden var hans alene.

Prestasjonen, sesongen sett under ett, er utvilsomt en av de aller beste fra en spiss i den norske toppdivisjonen.

Kjetil Rekdal har all mulig grunn til å være fornøyd - både med signeringen han gjorde før sesongstart og kveldens oppvisning.

Nå er marerittet med fem kamper og 16 innslupne mål i august et tilbakelagt kapittel. Med kveldens bunnsolide seier, melder Oslo-laget seg igjen på i medaljekampen.

Tabellen er ikke til å ta feil av: Det er 21 poeng igjen å spille om. Bare seks skiller opp til Rosenborg på 3. plass.

ÅPNET SCORINGSBALLET: Vidar Örn Kjartansson jublet etter sitt første mål for kvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÅPNET SCORINGSBALLET: Vidar Örn Kjartansson jublet etter sitt første mål for kvelden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer