Ustoppelige Liverpool med årsbeste

Liverpool herjet og lekte med Leicester og leder nå ligaen med 13 poeng.

HERJET: Liverpools Trent Alexander-Arnold var kampen store spiller med ett mål og to målgivende. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Liverpools Trent Alexander-Arnold var kampen store spiller med ett mål og to målgivende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Leicester - Liverpool 0-4 (0-1)

Elegant og effektivt. Det var gjennomgangsmelodien for Liverpool hele kvelden i det som var en fantastisk gjennomført fotballkamp av de nyslåtte verdensmesterne av klubbfotball.

Vel hjemme fra Qatar ventet det som er en av de tøffeste bortekampene i Premier League.

Mål av Roberto Firmino, James Milner og Trent Alexander-Arnold gjorde at Liverpool regelrett knuste laget som var nærmest dem på tabellen.

- Leicester fikk en fotballeksjon mot Manchester City, og de får en ny her i dag av Liverpool. Her har de blitt statister, sier TV2-ekspert Erik Thorstvedt.

Best i verden

Liverpool har nå spilt 35 ligakamper på rad uten tap og står med vanvittige 17 seire og 1 uavgjort så langt denne sesongen.

Laget fikk naturligvis også fullros av Liverpool-legende Jamie Carragher.

- Den opptredenen av Liverpool oppsummerer sesongen deres. De hever seg alltid til storkampene gjør nok i de andre. Det beste laget i verden for øyeblikket, og playmakeren deres er fra West Derby!, skriver Carragher på Twitter og referer til Alexander-Arnold som var kampens store spiller med mål og to målgivende.

Selv var også den lokale helten godt fornøyd med lagets prestasjon.

- Vi spilte virkelig god fotball etter all reisingen og en intens periode. Ja, det er nok var beste prestasjon denne sesongen. Vi kontrollerte det, og å socre fire mål er noe vi kan være stolte av, sier Alexander-Arnold ifølge BBC.

Etter halvspilt sesong ligger de nå 13 poeng foran Leicester og 14 foran Manchester City, og har en kamp til gode på førstnevnte. Dermed er det mye galt som skal skje om ikke Liverpool tar sitt første ligagull på 30 år.

Likevel tar ikke Alexander-Arnold tittelen for gitt.

- Du tenker ikke at du kommer til å være 13 poeng foran, men vi er glad for å være i denne posisjonen og kommer ikke til å ta noe for gitt. Dette er Premier League og alt kan skje, sier 21-åringen diplomatisk.

Ut i hundre

Gjestene fra Liverpool åpnet forrykende og før minuttet var spilt hadde de rødkledde allerede to gode muligheter til å ta ledelsen.

Først tvang Alexander-Arnold fram en god redning fra Schmeichel, før Sadio Mané burde satt et innlegg fra Salah i mål, men senegaleseren fikk ikke avslutningen sin på mål.

Det var en heseblesende første omgang, og Leicester forsøkte å matche sine gjester, men var ofte litt for upresise på vei framover.

Etter halvtimen spilt var det laget fra Merseyside som tok ledelsen. Etter et langvarig Liverpool-press endte ballen opp hos Alexander-Arnold, for øyeblikket over på venstre side etter en corner. Høyrebacken brukte sin følsomme høyrefot og prikket ballen på hodet til Roberto Firmino som styrte ballen forbi Kasper Schmeichel.

Et par minutter seinere fikk Mané sin andre gedigne sjanse i oppgjøret, men denne gangen sto Leicester danske målvakt i veien for Liverpools nummer ti.

Totaldominasjon

Bortelaget dominerte totalt resten av omgangen og kontrollerte inn ledelsen til pausen. Overkjøringen bare fortsatte etter pause.

Leicester fikk knapt låne ballen og klarte ikke å få ballen ut av egen banehalvdel. Med dominansen i ballinnehav kom også Liverpool-sjansene.

Roberto Firmino var nære ved et par anledninger, men fikk ikke ballen i mål.

Etter en time med en maktdemonstrasjon av en forestilling av Liverpool, våknet Leicester plutselig til livet og begynte å delta i kampen som en trussel, for første gang siden før Liverpool tok ledelsen.

Det skapte imidlertid overgangssjanser for Liverpool. På en påfølgende corner etter en overgang, fikk gjestene straffe etter en hands av Caglar Söyuncü.

James Milner hadde akkurat entret banen og med sitt første spark på kula, satte han enkelt og elegant inn Liverpools andre fra straffemerket.

Fantastisk 21-åring

Det tok ikke lang tid før gjestene igjen var på ferde.

Trent Alexander-Arnold serverte Roberto Firmino for andre gang i kampen og brassen dempet ballen og vippet den opp i krysset.

Det var Liverpool-backens 20. målgivende pasning i løpet av de to siste sesongene, mer enn noen annen PL-spiller.

Og guttungen fra Liverpool ga seg ikke med det. Tre minutter seinere banket han selv inn kampens fjerde mål for Liverpool. En overkjøring av en fotballkamp mellom de to øverste lagene på tabellen.

Det er ingen tvil om hvem som er Englands soleklart beste fotballag i 2019.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer