Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hat-trick for Marcus Pedersen i Strømsgodset-seier

Ustoppelige Marcus Pedersen herjet med Odd

Et Strømsgodset i spillehumør gjennomførte en praktfull andre omgang da Marcus Pedersen scoret hat trick.

STORKAMP: Marcus Pedersen ga seg ikke før han hadde scoret tre mot Odd hjemme på Marienlyst.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORKAMP: Marcus Pedersen ga seg ikke før han hadde scoret tre mot Odd hjemme på Marienlyst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Strømsgodset – Odds BK 3–0 (0–0)

(Dagbladet): Marcus Pedersen forrykende sesongstart fortsatte mot Odd. Et kvarter i den andre omgangen var tiden han trengte for å sikre seg hat trick. På fem serierunder har hamarsingen nå notert seg for sju mål.

Dette er den beste målformen Marcus Pedersen har vært i siden høsten 2015 da han i comebacket i Godset-trøya scoret elleve mål på ti kamper. Det var også forrige gang Pedersen var inne i landslagsvarmen. Han fikk den siste halvtimen i det tunge playoff-tapet mot Ungarn på Ullevål.

Om Pedersen fortsetter slik blir det vanskelig for Lagerbäck å overse Eliteserie-toppscoreren.

Mot Odds BK var 27-åringen tunga på vektskålen med sine tre mål. Det første mål da han enkelt headet inn en retur etter at Tokmacs harde innlegg ble parert vekk av Sondre Rossbach.

På Pedersens andre scoring holdt Tokmac lekestue og rundlurte Odd-stopper Vegard Bergan før han flott fant sin spiss som kontant satte foten til ballen og styrte den i mål.

– Det er kraft og fart i Tokmac og Pedersen som Odd ikke har. Det gjør at 3–0 blir resultatet. Vi er ikke i nærheten av det instinktet og trøkket som de har, sa Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Hat-tricket kom etter en hasardiøs involvering av Espen Bugge Pettersen. Keeperen kom langt ut for å bryte en ball i bakrom, tok et altfor hardt touch, men vant en duell med Grøgaard på midtbanen og slo en herlig stikker til Kristoffer Tokstad. Innbytteren dro seg inn i feltet, før han serverte ballen på sølvfat til Pedersen, som fra 16 meter plasserte ballen inne ved stolpen.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde slitt hvis han kom inn skliende der, men det gjorde han ikke og da var det bare å levere en god pasning, sa Bugge Pettersen til Eurosport.

Det som så ut til å bli en frustrerende aften for hjemmepublikummet ble nok en festaften for de mørkeblå fra Drammen. Annet enn Pedersens hat trick kunne Marienlyst glede seg spesielt over spillet til Tokmac Nguen. Som mot Vålerenga forrige helg var «Tokki» helt toneangivende for det meste Strømsgodset gjorde offensivt. Sammen med Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen utgjør han en meget farlig offensiv trio bak Pedersen på topp.

– Forskjellen i dag var Marcus. Det var en bra kamp, i andre omgang var vi gode. Vi må bare holde det sånn, vi kan ikke være så ustabile som vi har vært i år. Det er vanskelig å vite hvorfor (vi har vært så ustabile journ.anm.), men det er tidlig i sesongen, og lag kommer hit for å forsvare seg, sa Tokmac til Eurosport.

Begivenhetsløs første omgang

I en tett og sjansefattig første omgang var det Strømsgodset som hadde initiativet. Mesteparten av angrepsspillet skjedde oppover høyrekanten og involverte Tokmac Nguen og Bassel Jradi, men Odd forsvarte seg godt.

Eirik Ulland Andersen var nær å gi hjemmelaget ledelsen med et flott frispark, som Rossbach akkurat fikk tippet utenfor stolpen. Også eliteserie-toppscorer Marcus Pedersen var frampå, ved et par anledninger, men klarte ikke å få overlistet Odds målmann.

For gjestene var det Thomas Grøgaard som var nærmest. I sin nye indreløperrolle kom han på et godt løp inn i boksen, men headingen hans strøk over tverrliggeren til Espen Bugge Pettersen.

Strømsgodset startet den andre omgangen friskt, med høyt tempo og bedre presisjon i pasningsspillet. Både Jradi og Tokmac Nguen kom seg til flere avslutningssjanser, og førstnevnte tvang fram en god redning av Rossbach på et skudd fra 20 meter.

Så løsnet det endelig for Strømsgodset. De tre scoringene til Pedersen, gjør at Godset igjen melder seg på i toppkampen, etter det skuffende tapet mot Tromsø i midtuka. Fire poeng skiller opp til serieleder Molde.

For Odd ble kampen en skuffende opplevelse. Strømsgodset var best i det meste og Bugge Pettersen ble sjelden satt på prøve av Telemarks-laget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!