Ustoppelige Martin Ødegaard (15) med assist-show mot Start

Nest sist på alle tre.

• Start-Strømsgodset 2-3 (1-2)

(Dagbladet): David Nielsen har fått alt annet enn en drømmestart på sin karriere som hovedtrener i Strømsgodset. På de fire siste Tippeligakampene har de blå fra Drammen kun sanket fire poeng, og er i ferd med å bli akterutseilt i kampen om de gjeveste medaljene.

I dag skulle kjerringa reises mot Start, og det gjorde drammenserne til gagns.

Bismarck Acosta ga vertene ledelsen, men to scoringer fra Bismarck Adjei-Boateng og Marvin Ogunjimi ga bortelaget ledelsen til pause. Etter hvilen la samme Ogunjimi på til tre før Ernest Asante reduserte helt på tampen, men det var Martin Ødegaard som ble kampens store spiller med målgivende pasning på samtlige Strømsgodset-scoringer.

- Det er klart det er moro når man får 3 assist og vinner fotballkamper, er den nøkterne meldingen fra hovedpersonen selv da han snakker med TV 2 etter kampen.

Dermed klatrer Godset opp på 37 poeng og puster Odd i nakken før Skiens-laget skal gjeste formlaget Stabæk på søndag.

- Forbanna kjedelig Godset-sjef Nielsen var også strålende fornøyd etter kampslutt.

- Vi spiller på bortebane. For det første har vi ballen høyt, vi spiller på små marginer og de unge spillerne får slippe seg løs. Vi har fått kritikk for at vi ikke scorer nok mål, men det viste vi i dag at vi kan, sier han til TV 2.

Mons Ivar Mjelde var derimot ikke like smørblid, og følte at laget hans burde fått med seg noe fra oppgjøret.

- Det er veldig bittert. Vi skaper 8-9 gode målsjanser. Det er klart de er et godt lag, men de er veldig effektive. Det er surt å sitte igjen uten poeng, men det er for enkelt å score mål på oss. Hederlige resultater er det forbanna kjedelig å samle på.

Full fart Det ble et fyrverkeri fra start på Sør Arena. Allerede etter tre minutter måtte Adam Larsen Kwarasey plukke bakken ut av nettet etter at Acosta var våken på bakerste stolpe da en corner fra høyre ble stusset inn foran mål av en uheldig Ødegaard. Drømmestart for hjemmelaget.

Like etterpå var Ødegaard farlig frampå og ville gjøre godt igjen for glippen som ledet til 1-0. Stortalentet skar inn fra høyrekanten og fyrte løs, men Haakon Opdal gikk ut i full strekk og fikk slått ballen i tverrliggeren.

Etter et snaut kvarter forsøkte Ødegaard igjen lykken på et frispark, men denne gangen sneik ballen seg en liten meter til side for Start-målet, men hjemmelaget var også farlige. Etter 16 minutter var det bare en god Kwarasey som sto mellom Start og en 2-0-ledelse.

Men endelig stemte det for Godsets-gullkalv. Etter litt over halvspilt førsteomgang satte han opp Adjei-Boateng på lekkert vis, og ghaneseren gjorde ingen feil da han plasserte ballen utakbart nede i Opdals venstre hjørne. 1-1 og balanse i regnskapet. Enn så lenge ...

For med sju minutter igjen av de første 45, var Ødegaard igjen på farten. Denne gangen fant han belgiske Ogunjimi med et utsøkt innlegg som spissen på lekkert vis forlenget forbi Opdal, og dermed var Godset i ledelsen da lagene gikk i garderoben.

Ødegaard-show Der den første omgangen bød på scoring fra første stund, var det noe tammere etter hvilen. Men på ingen måte kjedelig.

Ogunjimi hadde flere gode muligheter til å legge på til tre, og etter 67 minutter fikk han omsider lurt kula forbi en ellers god Opdal. Nok en gang var Ødegaard nest sist, denne gangen med et hjørnespark, og spissen headet inn sitt andre for kvelden og tredje for sesongen.

Etter 80 minutter takket Ødegaard for seg til trampeklapp fra et samlet Sør Arena, noe som fort kunne blitt kostbart.

Sju minutter før full tid forsøkte Asante seg med et volleyskudd som Kwarasey var med på, men det var et bud om hva som skulle komme. Med to minutter igjen dunket nemlig Start-spilleren inn reduseringen, men selv om de gulkledde hadde gode muligheter på tampen ble det ikke flere mål i Kristiansand.

Dermed kan Nielsen og Strømsgodset igjen se oppover tabellen med ti kamper igjen og en liten luke ned til Rosenborg på fjerdeplass.