Ustoppelige Messi sikret Barcelona seriegullet

Matchvinner mot Atletico.

• Atletico Madrid - Barcelona 0-1
• Espanyol - Real Madrid 1-4

(Dagbladet): Med seier i kveld ville Barcelona sikre sitt 23. seriegull gjennom tidene. På motsatt banehalvdel sto fjorårets ligamester Atletico Madrid. En oppgave det på ingen måte skal tas lett på.

Men katalanerne var klart best på Vincente Calderon. Det var ingen tvil. Da Lionel Messi endelig fikk satt ballen i mål etter en drøy times spill, var det et faktum. Atletico klarte aldri å slå tilbake.

Barcelona er seriemestere i sesongen 2014/2015.

Etter en trofeløs fjorårssesong, har Barcelona nå sikret seg sesongens første. Og fortsatt gjenstår finalen i den spanske cupen og i Champions League.

- Vi er veldig lykkelige nå. Det første målet er nådd. Nå som vi har vunnet La Liga, er det neste steget den spanske cupen, sier klubbpresident Josep Maria Bartomeu ifølge klubbens Twitter-konto.

Snytt for straffe? Angrepstrioen Neymar, Lionel Messi og Luis Suarez har denne sesongen vært nærmest ustoppelige, og har bøttet inn mål for katalanerne. Men i dag måtte de klare seg uten sistnevnte, da han er ute med skade.

Og det var Atletico som åpnet hvassest. Claudio Bravo måtte ut i full strekk etter sju minutter og avverge et forsøk fra hovedstadslaget.

De første ti minuttene var det mye Atletico. Så våknet Barcelona. Fra den tid handlet alt om de - for anledningen - neongule, med Lionel Messi i begivenhetenes sentrum. Selvfølgelig.

DER VAR DET GJORT: Barcelona måtte vinne dersom de skulle sikre seriegullet i sesongens nest siste runde. Der ble Lionel Messi matchvinner med sin scoring. Foto: REUTERS/Andrea Comas
DER VAR DET GJORT: Barcelona måtte vinne dersom de skulle sikre seriegullet i sesongens nest siste runde. Der ble Lionel Messi matchvinner med sin scoring. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer

Etter en halvtime ble Dani Alves felt i Atleticos 16 meter. Alves ble holdt i forkant, og falt - men dommeren ga heller brasilianeren et gult kort for filming. Barcelona-spillerne raste.

Messi matchvinner Lagene gikk målløse i garderoben til pause. Men etter hvilen var det nok en gang Atletico som åpnet friskest.

Blant annet hadde Fernando Torres et skudd på mål der Bravo måtte fram med hanskene igjen. Samtidig hadde Cristiano Ronaldo sendt Real Madrid i føringen mot Espanyol og lagt press på Barcelona.

Men etter drøye timen satt den i mål for katalanerne. Og hvem andre enn Messi. Argentineren driblet seg gjennom Atletico-forsvaret, og fikk avsluttet. I mål.

Da handlet alt om Barcelona. Neymar hadde sjansen til å doble ledelsen få minutter senere, men feide ballen over mål.

Stillingen sto seg. Barcelona er seriemestere. Det hjalp lite at Cristiano Ronaldo slo til med hat trick mot Espanyol.