SJETTE FOR SESONGEN: Jarl Magnus Riiber vant sitt sjette renn for sesongen. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
SJETTE FOR SESONGEN: Jarl Magnus Riiber vant sitt sjette renn for sesongen. Foto: AP Photo/Kerstin JoenssonVis mer

Jarl Magnus Riiber vant i Otepää

Ustoppelige Riiber vant igjen

Jarl Magnus Riiber vinner og vinner. Søndag vant den norske kombinertløperen i Otepää. Hans sjette seier for sesongen.

Dermed viste Riiber nok en gang at han er verdens beste kombinertløper. Nordmannen vant 20,9 sekunder foran Johannes Rydzek. Akito Watabe ble nummer tre.

- Det er helt vilt. Han er helt konge for tiden, sa NRK.ekspert Fred Børre Lundberg om Riiber.

Riiber har vunnet seks av åtte renn denne sesongen. Det ene han ikke vant, var på grunn av et ras i overrennet og trakk seg foran langrennet. Det andre ble han nummer to.

Riiber gikk ut i tet etter hopprennet, et halvt minutt foran tyske Manuel Faisst. På tredjeplass var Johannes Rydzek, 36 sekunder bak nordmannen.

Etter halvgått langrenn hadde Rydzek gått seg opp på annenplass, 24,5 sekunder bak Riiber. Ved passering 2,5 kilometer før mål, var avstanden 19,9 sekunder.

Riiber snakket etter lørdagens seier om at han er stinn av selvtillit. Og nordmannen virket helt rolig selv med tyske Rydzek jagende bak seg. På den siste runden økte han til og med avstanden til konkurrenten.

Espen Bjørnstad ble nest beste nordmann. Han spurtet for tredjeplass, men måtte til slutt ta til takke med å bli nummer seks.

Jørgen Graabak som vant det ene rennet i Ramsau før jul deltok ikke i Estland. Det gjorde heller ikke tyskeren Eric Frenzel.