Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ustoppelige Ronaldo i hovedrollen da Real Madrid snudde gigantoppgjøret

Real Madrid med maktdemonstrasjon mot PSG i Champions League.

SVAR PÅ TILTALE: Cristiano Ronaldo fortsetter å hamre inn scoringer i Champions League. Foto:  REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix
SVAR PÅ TILTALE: Cristiano Ronaldo fortsetter å hamre inn scoringer i Champions League. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid - Paris Saint-Germain 3-1 (1-1)

(FourFourTwo): Form er midlertidig. Klasse er varig.

Disse ordene kan brukes i Real Madrid-garderoben etter kveldens snuoperasjon mot PSG.

Historien forteller sitt tydelige språk: Real Madrid står med 12 triumfer i den gjeveste Europa-cupen, mens PSG ikke har vunnet en eneste én.

Med kjøpet av stjerner som Neymar og Kylian Mbappé er det tydelig at PSG ønsker å gjøre noe med det. I kveld fikk den franske klubben bryne seg på regjerende mester Real Madrid allerede i åttedelsfinalen.

Lagene har hatt en vidt forskjellig sesong i hjemlig liga. For der PSG så godt som har avgjort ligaen med 12 poengs ledelse etter 25 spilte kamper, har Real Madrid vært vitne til at Barcelona topper La Liga 17 poeng foran hovedstadslaget.

Likevel gå form ut av vinduet i slike oppgjør. Rutine og sult er vel så viktig. Bare spør Cristiano Ronaldo, som scoret to mål og snudde kampen i favør hjemmelaget.

Den samme spilleren som har fått kritikk for at han scorer for lite mål i hjemlig liga denne sesongen. I kveld ga angriperen PSG en leksjon i effektiv fotball.

Offensiv fotball

Og vi fikk tidvis servert skikkelig offensiv fotball mellom to lag som elsker å angripe. Det var høyt press, dramatikk og en kamp som tidvis levde opp til de store forventningene.

Real Madrid har vært uvanlig bleke foran mål denne sesongen, og en spiller som Cristiano Ronaldo har vært en skygge av seg selv. Kunne Zinedine Zidanes mannskap stå imot den offensive trioen Mbappé, Neymar og Edinson Cavani og selv sikre et godt utgangspunkt før returen?

Cristiano Ronaldo gikk før kampen ut og ba Real Madrid-fansen om hjelp.

Og han ble hørt.

Store deler av fansen viste at de ville gjøre sitt ypperste for å hjelpe laget før returen i Paris. Dette ble spillerbussen møtt med en snau time før de ankom Santiago Bernabéu:

PSG best i gang

Neymar har allerede blitt sterkt linket til Real Madrid, som ønsket Neymar før han dro til Barcelona i 2013, og klubben skal ifølge ryktene ha et stort ønske om å hente ham tilbake til La Liga så fort han er lei av tilværelsen i Paris.

PSGs nummer ti var som vanlig i lekehumør, og mye av bortelagets offensive spill gikk gjennom brasilianerens venstreside. Det ble til tider mye dribling og lite konstruktivt ut av det, men det var også han som var involvert i de største sjansene bortelaget skapte.

Kampen bølget mye fram og tilbake uten at noen av lagene kom til noen store sjanser. Den siste avgjørende pasningen å ut til å mangle på begge sider. Først etter 28 minutter kom den store muligheten, og det var Ronaldo som fikk den.

Marcelo slo et hardt og nydelig innlegg over på motsatt side, der Ronaldo kom stormende. Portugiseren kom alene med Alphonse Aréola, som gjorde seg stor og stoppet skuddet. En god redning.

I stedet tok bortelaget ledelsen like etterpå.

Et innlegg fra høyre seilte gjennom boksen der det så ut som Neymar, bevisst eller ubevisst, hælflikket ballen ut i returrommet. Der var iallfall Adrien Rabiot, som enkelt kunne sette inn ledelsen med et skudd plassert midt i mål.

Det så imidlertid ut som at det var Nacho som var sist på ballen i forkant. Se og bedøm selv:

0-1: Neymar med en hælflikk til Rabiot som setter inn ledermålet. Video: Viasat

I minuttene etterpå fikk både Ronaldo og Cavani store muligheter til å komme på scoringslista, men førstnevnte skjøt over fra god posisjon og sistnevntes avslutning ble blokkert i siste liten.

Like før hvilen fikk hjemmelaget straffespark da Toni Kroos gikk i bakken i boksen for andre gang i kveld. Det var Giavanni Lo Celso som var klønete og holdt tyskeren på halsen med begge armene. Da får det ikke hjelpe at Kroos falt lett i situasjonen.

En selvsikker Cristiano Ronaldo gikk fram til krittmerket, og hamret inn sin 10. scoring i årets Champions League-turnering. Det var også hans 100. scoring for Real Madrid i Champions League-sirkuset.

Portugiseren har også scoret i åtte strake kamper i Champions League. Angriperen har ikke gått målløs av banen i en eneste kamp i turneringen denne sesongen.

Mange på sosiale medier bet seg også merke i at ballen hoppet litt opp i lufta før Ronaldo traff den. Det så ut som portugiseren skjøv litt på gressmatta med standfoten i forkant (se situasjonen 1.40 ut i denne videoen):

1-1: Ronaldo hamrer inn utlikningen. Video: Viasat

Snuoperasjonen komplett

I den andre omgangen kunne fort Neymar blitt utvist for filming, men brasilianeren slapp unna sitt andre gule kort da han falt lett etter en snau times spill.

I andre omgang var det tydelig at hjemmelaget var minst fornøyd med tingenes tilstand. Zidane svarte med å sette innpå gareth Bale i jakten på ledermål.

På motsatt banehalvdel var de naturlig nok mer fornøyde, og Cavani ble tatt ut til fordel for forsvareren Thomas Meunier.

Midtstopper-talentet Presnel Kimpembe kunne fort gitt PSG ledelsen fra kloss hold tjue minutter før slutt, men avslutningen ble blokkert i siste liten.

Og det var PSG som trykket på i denne perioden av kampen. En blanding av skudd og innlegg fra Yuri Berchiche seilte blant annet rett gjennom feltet til hjemmelaget.

Der PSG sleit med å sette sjansen, var Real Madrid effektive.

I andre omgang var Ronaldo og Real Madrid heldig da keeper Aréola ga retur og ballen traff låret til Ronaldo, før den gikk i mål. Dermed hadde det spanske storlaget snudd kampen.

2-1: Ronaldo er heldig som setter inn ledermålet. Video: Viasat

Og det tok ikke mange minuttene før snuoperasjonen ble komplett. Hjemmelaget vartet opp med vakkert spill på venstrekanten, og Marcelo avsluttet angrepet med å plassere ballen nesten midt i mål.

PSG hadde nok Barcelona-tapet fra forrige sesong friskt i minnet, da laget vant 4-0 i den første kampen og tapte 1-6 i returen. Samtidig ga seieren i det første oppgjøret en påminnelse om at PSG fint kunne leke seg med de store på en god dag, og siden har laget blitt ytterligere styrket i håp om revansj i turneringen..

I kveld fikk mannskapet likevel en leksjon i effektiv fotball og samtidig et tungt resultat før returoppgjøret i Madrid.

Det er dermed Real Madrid og Ronaldo som kan smile bredest i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!