Salah og Mané scoret i Liverpool-seier

Ustoppelige Salah passerte Suarez

Egypteren har nå 32 mål i debutsesongen i den røde drakta etter nytt mål da Liverpool slo Newcastle.

NUMMER 24: Mohamed Salah plasserer ballen mellom beina på Newcastle-keeper Martin Dubravka og er nå delt toppscorer i Premier League. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 24: Mohamed Salah plasserer ballen mellom beina på Newcastle-keeper Martin Dubravka og er nå delt toppscorer i Premier League. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Liverpool - Newcastle 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Et effektivt og påskrudd Liverpool-lag hadde aldri trøbbel mot Newcastle og tok sin syvende seier på de siste ti kampene i ligaen.

Scoringer av Mohamed Salah og Sadio Mané førte Liverpool opp på en foreløpig andreplass i Premier League, før Manchester United møter Crystal Palace mandag.

- Det var ingen enkel kamp, de forsvarte seg godt fra starten av kampen, men vi jobbet hardt som lag og fikk seieren vi trengte. Hele laget jobber for at Mo (Salah, journ. anm.) og jeg skal score, de gjør det enkelt for oss, sa Sadio Mané til BT Sport etter kampen.

Igjen var Liverpools fantastiske angrepsvåpen Mohamed Salah avgjørende. Salah scoret sitt 24. ligamål for sesongen og er nå likt med Harry Kane på toppen av toppscorerlista i Premier League.

Totalt har 25-åringen nå scoret 32 mål i sin debutsesong for Liverpool. Det er ett mål mer enn hva Luis Suarez hadde i sin mest målrike Liverpool-sesong i 2013/14. Riktignok scoret uruguyaneren samtlige 31 i ligaen, men i målscoringsformen Salah fremviser virker ikke det uoppnåelig.

Målscorerrekorden på en sesong i Liverpool tilhører Ian Rush. Han scoret 47 mål totalt i 1983/84.

Salah åpnet scoringsballet

Newcastle gikk ut med en kompakt forsvarsfemmer og ønsket å minimere rommet for Liverpools dynamiske angrepsspillere. Liverpool slet med å bryte ned Newcastle og ble presset ut på kantene hvor Alexander-Arnold og Robertson fikk mye rom.

Derfor kom Liverpools største sjanser innledningsvis etter dødball. Nærmest var Dejan Lovren da han headet en corner rett på Martin Dubravka.

Fem minutter før pause skulle det løsne for Liverpool. Og selvsagt var det den egyptiske mirakelmannen Mohamed Salah som var sist på ballen.

Hjemmelaget vant ballen og plutselig var Newcastle litt ute av posisjon. Det utnyttet Oxlade-Chamberlain som stormet fremover og foret Salah. Egypteren tok rolig imot ballen og plasserte den mellom beina til Dubravka og i mål.

På overtid av første omgang fikk Newcastle sin første sjanse. Mohamed Diamé fikk til en god avslutning fra 16 meter, men Karius i Liverpool-målet viste igjen prov på at han begynner å bli varm i Liverpool-trøya med en flott enhånds-redning oppe i hjørnet.

Kontrollert annen omgang

Det tok ti minutter av den andre omgangen før Liverpool igjen noterte seg for scoring. Denne gang var det de to andre angrepsvåpnene til Liverpool som sto bak scoringen.

Roberto Firmino mottok ballen rettvendt mot Newcastle-forsvaret, utfordret og slapp ballen på perfekt tidspunkt gjennom til Sadio Mané. Senegaleseren avslutning var prikkfri helt inne ved stolpen.

På overtid ropte hele Anfield på straffespark da Salah ble taklet bakfra av Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles. Dommer Graham Scott vinket spillet videre. Reprisene viste at taklingen skjedde utenfor, men Lascelles burde vært utvist for å fra Salah en klar målsjanse.

Newcastle hadde særdeles lite å by på offensivt og etter det andre målet lot hjemmelaget gjestene ha mer av ballen, uten at de klarte å true i særlig grad. Dermed kunne Liverpool kontrollere inn til en fortjent seier.