Ustoppelige Schumacher

En fullblods sjåfør og en snerten rød Ferrari. Kombinasjonen er ustoppelig. I går tok Michael Schumacher sin 57. Grand Prix-seier.

Spenningen er ikke veldig stor i formel 1 om dagen. Michael Schumacher er rett og slett overlegen. I går blåste han konkurrentene av banen i Spanias Grand Prix, hans 98. løp.

- Løpet var rett og slett perfekt, vi styrte farten fra start av og holdt de andre unna, sa en fornøyd vinner, ifølge NTB.

Reservebil

Tyskerens beste bil fikk problemer med hydraulikken under oppvarmingen, og han måtte derfor bruke reservemodellen. Det hadde han ingen problemer med.

- Seieren i dag beviser hvor godt dette laget egentlig er. Og bilen, den er fenomenal. Det spilte ingen rolle at vi måtte bruke reservebilen i dag. Den er like god som den andre, fortsatte Schumacher.

Men VM-seieren tar han ikke på forskudd.

- Vi må jobbe like bra i de neste løpene, men klarer vi det, så kan det ende med seier. Vi får ta ett løp av gangen, sa Schumacher.

Forspranget ned til nummer to, colombianske Juan Pablo Montoya, var hele 35,6 sekunder. Montoya var aldri i nærheten av vinneren. Dramatikken han skapte besto i å kjøre ned en av sine mekanikere i depotet noen runder før slutt. Mekanikeren pådro seg lettere skader i beinet.

- Han løftet skiltet og ga klarsignal, men da han skjønte at de andre ikke var ferdige, prøvde han å stoppe bilen min med kroppen, sa Montoya, som også var veldig fornøyd med andreplassen.

McLaren-føreren David Coulthard kjørte inn til tredjeplass, 42,6 sekunder bak vinneren.

Fire seirer

Schumacher leder nå VM med 44 poeng. Williams-føreren Montoya er nærmeste utfordrer med 23 poeng.

Etter fire seirer og en tredjeplass på fem løp denne sesongen har Ferrari-føreren full kontroll. Det tar nok ikke lang tid før han kan bokføre sin femte sammenlagttittel i VM.

  • Neste VM-runde går i Østerrike 12. mai.