Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ustoppelige Suarez viste muskler i vanvittig åttemålsfest

Men Sterling «bør være forsiktig neste gang det blåser».

TA TO: Luis Suarez fortsetter den fabelaktige scoringsformen, og la ytterligere to mål til beholdningen sin i kveld da Liverpool til slutt slo Stoke 5-3 på Britannia. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TA TO: Luis Suarez fortsetter den fabelaktige scoringsformen, og la ytterligere to mål til beholdningen sin i kveld da Liverpool til slutt slo Stoke 5-3 på Britannia. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

• Stoke-Liverpool 3-5 (2-2)

(Dagbladet): Liverpool måtte langt på vei ha tre poeng mot Stoke i kveld for å ha heng på de andre topplagene, men som det har blitt sagt så mange ganger - det er ikke bare å komme til Britannia og hente poengene.

En uheldig Shawcross og Luis Suarez ga Liverpool en komfortabel 2-0-ledelse, men de to tidligere Liverpool-spillerne Peter Crouch og Charlie Adam bragte balanse i regnskapet før matchen var halvspilt.

Etter hvilen sendte Steven Gerrard gjestene tilbake i ledelsen fra ellevemeteren før Suarez satte sitt 22. for sesongen. Jonathan Walters ga gjestene håp før Sturridge satte den siste spikeren i Stoke-kista.

Samarbeidet Suarez / Sturridge kan være det som holder Liverpool inne i gullkampen.

Drømmestart Det er sjelden festfotball og fyrverkeri i Stoke, men kveldens kamp gjorde langt på vei opp for mangt et traurig 0-0-oppgjør.

TØFF DEBUT: Jack Butland måtte hente fem baller ut av nettet i sin første Premier League-kamp fra start. Her i duell med Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TØFF DEBUT: Jack Butland måtte hente fem baller ut av nettet i sin første Premier League-kamp fra start. Her i duell med Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Etter drøye fire minutter klemte Aly Cissokho til fra utenfor 16-meteren, men skuddet som så ut til å gå harmløst til side for mål traff en uheldig Shawcross. Jack Butland, som fikk sin Premier League-debut fra start i dag, var sjanseløs, og gjestene kunne juble for en drømmestart.

Men der en tidlig scoring ofte bærer bud om en sjanserik og festlig affære, uteble de store mulighetene fram til det var spilt en halvtime. Stoke ble riktignok snytt for et straffespark da Martin Skrtel kastet Shawcross i bakken og ganske enkelt la seg oppå ham etter et hjørnespark, men så tok det til gjengjeld full fyr.

Først kom en lang klarering fra Skrtel som tilsynelatende så ut til å være enkel kost, men Stoke-forsvaret fikk ikke ballen unna. Suarez luktet blod, og da Butland i tillegg kom ut og bommet, var jobben enkel for storscoreren. Hans 21. ligamål på 16 kamper denne sesongen.

Av sine egne ... Britannia var frustrerte over hvor dårlig betalt hjemmelaget hadde fått, men snaue fem minutter før hvilen kunne også hjemmefansen reise seg fra setene.

Innlegget fra Marko Arnautovic fant hodet til Peter Crouch, og den høyreiste spissen headet ballen elegant i hjørnet. Stokes første scoring på hodet denne sesongen. Sjelden kost for et lag med Crouchs pannebrask og Adams venstrefot.

Og nevnte venstrefot skulle snart få Britannia på føttene igjen. Like før pause kom den tidligere Liverpool-spilleren rettvendt, og fyrte av fra 20 meter. Simon Mignolet strakk seg så lang han var, men til ingen nytte. Balanse i regnskapet, og begge Stoke-målene av tidligere Liverpool-helter. Det er av sine egne man skal få det.

Blåse bort? Og der kampen i aller høyeste grad leverte på tampen av den første omgangen, ble ikke den andre omgangen noe dårligere.

RASENDE FESTLIG: Det gikk både opp og ned for Rodgers og Liverpool på Britannia i kveld. Dette under en av oppturene. Foto: REUTERS/Darren Staples
RASENDE FESTLIG: Det gikk både opp og ned for Rodgers og Liverpool på Britannia i kveld. Dette under en av oppturene. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Fem minutter var spilt da Raheem Sterling falt lovlig lett i feltet til Stoke, og en ulykksalig Marc Wilson måtte se dommer Anthony Taylor peke på ellevemeteren. Steven Gerrard gjorde ingen feil i sin 650. kamp for de røde, og plutselig var vertene tilbake i ledelsen. Lars Tjernås kom med følgende melding på Twitter:

- Sterling bør være litt varsom neste gang det blåser hardt i Liverpool. Fort gjort å falle.

Ville tilstander Etter halvspilt omgang kom Daniel Sturridge på banen til sin første fotballkamp siden november, og det tok ikke mange minutter før han gjenintroduserte seg for Fotball-England.

Med en lekker flikk på hjørnet av 16-meteren spilte han fri Suarez, og makkeren lot seg ikke be to ganger. En kjapp avslutning i lengste hjørne, og dermed sto det 2-4.

Etter 82 minutter måtte Mignolet ut i full strekk på en heading fra Jonathan Walters, men like etterpå klønet han det til på et tamt skudd fra samme mann. 3-4 og for en stakket stund var det kamp igjen.

Men det ville ikke Sturridge ha noe av. På det fjerde målet var han servitør men 87 minutter var rollene byttet om. Suarez spilte fri spissmakkeren sin, og etter litt om og menn fikk Sturridge omsider satt den siste spikeren i Stoke-kista idet himmelen for alvor åpnet seg over Britannia.

TILBAKE: Daniel Sturridge fikk knappe 20 minutter på banen i kveld, men rakk å notere seg for både mål og målgivende. Foto: AP Photo/Jon Super
TILBAKE: Daniel Sturridge fikk knappe 20 minutter på banen i kveld, men rakk å notere seg for både mål og målgivende. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer