Ustoppelige Thorkildsen vant igjen

For fjerde gang i Golden League.

Nok en gang ble det en kamp mellom Andreas Thorkildsen og finske Tero Pitkämäki. Denne gang jevnere enn de siste konkurransene.

I femte omgang hentet Andreas Thorkildsen frem det som skulle bli vinnerkastet på 87,43 meter. Pitkämäki fulgte opp med et godt kast i siste omgang, men kom ikke lenger enn 87,11.

Det betyr at Thorkildsen har vunnet fire golden League-stevner denne sesongen (Oslo, Roma, Brussel og Berlin), mens Pitkämäki står med to triumfer (Paris og Zürich).

Sørlendingen satte pris på at søndagens konkurranse ble jevn.

– Det er moro. Det ble ekstremt jevnt i dag, men de konkurransene er jo de morsomste, sa Thorkildsen til NRK etter stevnet i Berlin.

Han innrømmet at formen fremdeles er god, og at han har nytt godt av at han har vært skadefri i år.

– Når formen er som nå, er det liksom bare å sette fart, så går spydet litt lenger, gliste han.

Europamesteren er fornøyd med fire seiere i Golden League i år, og lar det ikke gå særlig innpå seg at han ikke får ta del i pengepotten som deles ut til utøvere som har fem seiere eller mer.

IMPONERER: Andreas Thorkildsen fortsetter å imponerere. I dag vant han nok et Golden League-stevne, i Berlin. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX
IMPONERER: Andreas Thorkildsen fortsetter å imponerere. I dag vant han nok et Golden League-stevne, i Berlin. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX Vis mer

– Klart det hadde vært gøy å få tatt del i potten, men fire seiere er mer enn jeg hadde forventet på forhånd, understreker Thorkildsen.

Nå gjenstår neste helgs stevne i Stuttgart for Thorkildsen, før sesongen avsluttes i Aten om to uker.

(ANB)

Ustoppelige Thorkildsen vant igjen