- Usynlig i 90 minutter, men god i to

Godset-trener Ronny Deila var svært fornøyd med David Nielsen som sendte Lyn ned fra tabelltoppen på overtid på Marienlyst Stadion.

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Lyn 2-1

Da Lyns målscorer Theodor Bjarnason ble utvist i andre omgang, på stillingen 1-1, øynet Strømsgodset sjansen til hjemmeseier. Til tross for et spillemessig overtak så det ut til at Godset ikke maktet å utnytte at de var en mann mer på banen. Men David Nielsen er en rutinert spiss og avgjorde til slutt på overtid: 

- Da vi spilte 11 mot 10 ventet bare jeg på den ene sjansen som skulle komme, sa David Nielsen til TV2 etter kampen.   

En fornøyd Deila mente spillerne fikk belønning for steinhard jobbing i andre omgang. Om Nielsen innsats sa han spøkefullt:

- Han var usynlig i 90. minutter, men god i to. Og det holder det.


Ligaleder til pausen
Første omgang var preget av to lag som forsiktig målte seg opp mot hverandre. Godsets Stian Ohr og Mattias Andersson kom seg fri på kanten ved flere anledninger, uten at Godset klarte å omsette sjansene, i en famlende begynnelse på kampen.

Drammenserne viste seg fram offensivt, ledet av en aktiv Stian Ohr. Eddie Gustafsson reddet bortelaget med en reaksjonsredning på omgangens største Godset-sjanse. Joel Riddez la inn lavt til Ohr som knallet til fra fire meter på blank kasse. Men altså ikke i mål.

Godset virket farlige på kantene, anført av Ohr og Mattias Andersson. Uten å få uttelling.

I en omgang preget av mye kriging og halvsjanser, fikk Lyn det første målet.

I det 20. minutt flikket Kim Holmen et innlegg til Theodor Bjarnason som nokså uforstyrret satte ballen på halv volley i nettet forbi en forfjamset Espen Johnsen.

Kvarteret senere legger Ohr inn en vrien corner fra venstre, som nesten skrudde forbi alle og i mål.

Lyns superreserve Odion Ighalo, som startet for anledningen, ble skadet i skulderen i en duell mot Godsets Komlan Amewou og måtte bytte med Magnus Powell i det 35. minutt.  

- Usynlig i 90 minutter, men god i to

Lyn gikk til pause som ligaleder, i en jevnspilt første omgang. - Jeg syns vi spilte en bra førsteomgang, hvor vi klarer å bruke ballen, sa Henning Berg.  

Bjarnason utvist

Rett etter hvilen kom et inspirert Godset-lag på banen og bestemte seg for å ta føringen i kampen. På en farlig corner fra Stian Ohr, kom Glenn Andersen inn på første og styrte ballen forbi Eddie Gustafsson og i mål, bare tre minutter ut i omgangen.

- De har problemer på defensiv dødball, da er det bare å trøkke på, påpekte Ronny Deila.  

Målscoreren Bjarnason fikk korrekt sitt andre gule kort for en stygg tackling i det 57. minutt. Utvisningen snudde kampen, og la alt til rette for at Godset skulle kunne avgjøre oppgjøret til sin fordel, men klarte ikke å overliste Gustafsson i Lyn-målet.

Nielsen avgjorde

Det siste kvarteret kom Christer George inn for en sliten Mattias Andersson, og Godset la om til en offensiv 3-5-2 - formasjon, uten å klare å avgjøre kampen.

Det så ut til å ebbe ut med 1-1 på Marienlyst Stadion. Berg tok ut sin største offensive trussel, Kim Holmen, og belaget seg på å dele poengene.

På overtid av andre omgangen fikk Godset endelig betalt for presset. George kom seg til en sjanse etter mye klabb og babb i Lyn- feltet. Gustafsson måtte gi retur og en rutinert Nielsen satte inn returen fra svensken og sendte hjemmelaget forbi Lyn på tabellen. 


Nielsen satte inn sitt 3. mål på fire kamper, men bedyrer at han ikke tenker på  toppscorertittelen: 
- Målsetningen min er at laget vinner så mange fotballkamper som mulig.

Berg var naturlig nok misfornøyd med utfallet av kampen:
- Når du har holdt ut med ti mann så lenge i kampen, er det kanskje litt urutinert å ikke berge seieren.

Berg påpekte allikevel at Lyn bare tapte 1 og ikke 3 poeng.

FORNØYD DEILA:
David Nielsen har for vane å avgjøre fotballkamper.
FORNØYD DEILA: David Nielsen har for vane å avgjøre fotballkamper. Vis mer