Ut av Champions League med hodet først

United tapte mot Benfica - ute av mesterligaen.

(Dagbladet.no): Kveldens avgjørende mesterligakamp mot Benfica i Lisboa utviklet seg til et mareritt for Manchester United.

De røde fra Nord-England ryker ut av mesterligaen på gruppespillstadiet for første gang siden 1994. Nå mister de også plassen i UEFA-cupen. 

Første omgang var fartsfylt og utrolig spennende, men på Lysets Stadion måtte United-spillerne gå slukøret inn i den mørke spillertunnelen halvveis i kampen.

Til pause ledet Benfica 2-1, og enveisbilletten ut av mesterligaen lå i lomma på Alex Ferguson og hans menn.

Begynte bra

Det hele begynte på best mulig måte for de røde djevlene som for anledningen stiller i knallblå bortedrakter.

Etter seks minutter kom Gary Neville fri på høyrekanten, innlegget traff Paul Scholes foran mål og havnet til slutt over linja med en sprellende Benfica-keeper ute av stand til å gripe inn.

United begynte best, men utover i omgangen tok Benfica fullstendig over showet på Estadio da Luz.

PÅ VEI UT: Wayne Rooney og Manchester United er ute av mesterligaen hvis det ikke blir seier mot Benfica i kveldens kamp slik stillingen er nå. Foto: AP/SCANPIX
PÅ VEI UT: Wayne Rooney og Manchester United er ute av mesterligaen hvis det ikke blir seier mot Benfica i kveldens kamp slik stillingen er nå. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Stupte inn utlikning

Et fantastisk innlegg kom hardt og lavt bak Uniteds backrekke etter 16 minutter.

Foran mål dukket Geovanni opp, og med en nydelig stupheading var lagene like langt.

Ti minutter senere tok Benfica ledelsen med en suser av et langskudd fra Beto.

Ballen var innom målscorer Scholes før den gikk forbi en sjanseløs Edwin van der Sar i Manchester United-målet. 2-1 til Benfica, og United kunne prise seg lykkelige for at det ikke ble mer.

Fortsatt 11 mann

Like etter ledermålet kom nemlig Geovanni alene gjennom, og da han ble revet ned like utenfor straffefeltet trodde hele fotball-Europa at det skulle bli frispark og rødt kort.

Dommer Vassaras bestemte til høylytte protester at det ikke var frispark, og Silvestre fikk bli på banen til kraftig pipekonsert fram mot pause.

Halvveis i andre omgang tok Villareal ledelsen mot Lille i Spania, og dermed trengte United bare uavgjort for å gå videre.

United presset portugiserne bakover på banen i andre omgang, men verken Rooney eller van Nistelrooy klarte å få ballen i nettet.

Dermed ble det tap 2-1 for Benfica i Portugal, og Champions League-mestrene fra 1998/99 må si takk for seg når det gjelder mesterligaspill denne sesongen.

- De gjorde alt for å score mot slutten, men vi holdt ut, sier en fornøyd og glad Benfica-manager Ronald Koeman til TV3 etter kampslutt.

- Vi var fantastiske i første omgang, og vant fortjent, smiler Koeman som nå har tatt laget sitt videre til neste runde på bekostning av Manchester United.

Skandale? Fullt fortjent? Si din mening!