Ut av tåkehavet til nytt gull

Bare Kowalczyk og Johaug kunne stille opp mot suverene Bjørgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det var ikke mange som fikk se det i tåkehavet i Holmenkollen, men man kunne så definitivt høre hva som foregikk da Marit Bjørgen kom først inn på skistadion med et uinntagelig forsprang ned til Justyna Kowalczyk og Therese Johaug.

Rognes-jenta paraderte inn til sitt andre VM-gull av to mulige da hun avgjorde fellesstarten med skibytte en snau kilometer før målgang.

- På skøytingen merket jeg at jeg hadde fabelaktige ski. Jeg ville være først ned mot stadion, gikk forbi Therese og fikk ei luke. Da var det bare å kjøre på. Utrolig moro at vi er to på pallen, sier Bjørgen til NRK.

Hennes to nærmeste rivaler hadde ingenting å svare med, og dermed måtte den polske verdenscuplederen ta til takke med sølv, mens Johaug tok sin andre individuelle VM-bronse.

Beskyldt for sperring Kowalczyk mente imidlertid at Johaug ødela gullsjansene hennes ved å sperre henne ikke bare én, to eller tre ganger, men fire ganger-

- Jeg prøvde å henge på Marit, men Johaug forsøkte å stoppe meg, sier Kowalczyk, men har likevel forståelse for at det ble slik det ble med to norske jenter i tetgruppa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer