Ut fra Aspmyra for siste gang?

BODØ (Dagbladet): Bengt Sæternes kan ha ruslet ut av Aspmyra stadion for siste gang. Fra i dag er 27-åringen Bosman-spiller. Han sier rett ut at Glimt risikerer å ikke tjene fem flate øre på ham.

For få uker siden gjorde Bodø-Glimt seg klar til å motta 11 millioner kroner fra Rosenborg. Men så takket Sæternes plutselig nei til å gjøre trønder av seg. Han ville til italiensk serie A.

Men de bebudede tilbud fra Italia lar vente på seg. Dagbladet kjenner til at både Rosenborg og Glimt har lagt press på storscoreren for å få ham til å omgjøre sin beslutning - og gå til RBK.

Men Sæternes står på sitt. Det fortsatte han med etter å ha scoret sitt seriemål nummer ni for året. I går kveld tok han kverken på to spekulasjoner:

- Jeg kommer ikke til å signere en ny ettårskontrakt med Glimt. Og jeg kommer ikke til å signere for Rosenborg.

På spørsmål fra Dagbladet om han har mage til å la Glimt glippe 11 millioner, nærmest fnyser Bengt Sæternes:

- Hvorfor skal jeg i all verden ta sånne hensyn? Må jeg gå til en klubb og flytte til en by jeg ikke ønsker å være i? Det blir helt latterlig. Glimt kjøpte meg for 700000 kroner og har vel fått valuta nok for pengene som det er? spør Sæternes retorisk.

På fire og en halv sesong har han scoret 58 seriemål og lagt opp til enda noen flere. Som i går: Først tuppet han inn 1- 0. Deretter la han opp til Kjølner som headet inn 2- 1.

Målet i går endte en hjemme-måltørke som til da hadde vart i 412 minutter - nesten sju timer!

Bengt Sæternes understreker at det optimale er hvis Glimt sitter igjen med noen millioner:

- Tre klubber fra midtsjiktet i Serie A ønsker reelt å kjøpe meg. Jeg kan ikke røpe hvem.

- Spekulerer du i å gå gratis, og dermed tjene mer penger sjøl?

- Overhodet ikke. Jeg vil gjerne flytte hurtigst mulig, slik at jeg kan være med fra sesongstart i Italia i august. Da må jeg nødvendigvis kjøpes løs fra Glimt.

Overgangsfristen i Europa er satt til 1. august. Har ikke agent Einar Baardsen klart å selge Sæternes til da, må Glimt trolig beholde ham ut sesongen - mot sin vilje.

FARVEL TIL ASPMYRA:</bZ I går kl. 20.30 ruslet Bengt Sæternes ut porten som siste spiller. Glimtledelsen håper inderlig å få solgt storscoreren. Men tida er i ferd med å renne ut...