Ut med omgangssjuke

To norske tennisspillere har vært i aksjon det siste døgnet i internasjonale turneringer. En tapte på grunn av omgangssjuke, den andre vant og er klar for neste runde.

Christian Ruud fikk en skjev start på millionturneringen Ericsson Open i Miami i USA natt til i dag. Han måtte gjennom kvalifiseringsrunder før han kunne delta i hovedturneringen. Men allerede i første kvalrunde begynte problemene å tårne seg opp.

Christian Ruud har slitt med dårlig mage i det siste. Selv om han vant første sett 6-3, og hang godt med i det andre til 4-6, måtte han gå av banen på grunn av omgangssjuken før tredje sett tok til. Dermed kunne Wayne Black fra Zimbabwe gå videre til neste kvalrunde.

Den andre norske tennisspilleren som har vært i aksjon er Jan Frode Andersen. Han spiller i ATP-turneringen Espinho Challenger i Portugal. Han gikk greit videre fra første runde mot brasilianeren Francisco Costa. Nordmannen vant med settsifrene 6-3, 7-6 (5). I morgen spiller Andersen mot Juan Antonio Marin fra Costa Rica.

- Det blir en beintøff kamp. Marin sikter mot French Open, og må gjøre det godt i denne turneringen for å gå direkte til hovedturneringen i Paris.

Marin er seedet som nummer åtte i turneringen i Portugal. Jan Frode Andersen har spilt mot Marin en gang tidligere, og da vant nordmannen.