Ut med VMs franske stjerne

Frankrike- Saudi-Arabia 4-0. Zinedine Zidane gjorde en uskyldig reflekshandling mot en saudiarabisk rumpeballe, og ble sendt i garderoben. Dermed er en av VMs største attraksjoner borte for to kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avgjørelsen som sendte Zidane i garderoben vil skape nye diskusjoner rundt VMs dommerstand. Kortene har flagret så langt, og verre: Det virker ikke som om dommerne har en konsekvent holdning til enkelte typer forseelser.

Saudi-Arabias Khilaiwi vil ikke bli like dypt savnet som Zidane. Men han har grunn til å være mer fortvilet

Khilaiwi fikk rødt kort etter et drøyt kvarter - etter en takling både ufarlig og ærlig ballorientert. Andre VM-dommere ville ikke en gang ha gjort advarende fingerbevegelser mot brystlomma.Eneste spørsmålstegn ved Frankrike før VM: Hvem skal score målene? To kamper seinere er svaret Thierry Henry.Solid defensiv organisering.Fart og trøkk framover. Dyktige individualister i alle ledd.

Heldigvis har Frankrike mye mer enn Zidane å by på. Vertsnasjonen er allerede klar for avansement, og vil sikkert klare seg uten stjernen også i en åttendedelsfinale.

Mot Saudi-Arabia scoret han det første, var nest sist på det andre, og scoret det tredje noen sekunder før han ble byttet ut. Han scoret også i åpningskampen mot Sør-Afrika.

Dermed står Frankrike fram som VMs største favoritt. For alt det andre har vært intakt i lengre tid:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer