Ut mot Bernander-utvalget: - Jeg skjønner ikke vitsen

Flere eksperter er i tvil.

I SPISSEN: John G. Bernander skal lede utvalget som skal gå gjennom idrettens kontrollrutiner for åpenhet. Foto: Nina Hansen
I SPISSEN: John G. Bernander skal lede utvalget som skal gå gjennom idrettens kontrollrutiner for åpenhet. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere eksperter er i tvil om «Bernander»-utvalget, som skal se på åpenheten i idretten, innehar nødvendig kompetanse, skriver VG.

Totalt ti personer skal jobbe med å stake ut en kurs for åpenhet innen norsk idrett. Det er John G. Bernander, tidligere kringkastingssjef i NRK, som skal lede utvalget.

Flere mener imidlertid at de ti personene har for lite spredning, og at det mangler personer fra grasrota og medlemmer med mer kompetanse på offentlighet og innsyn.

- For meg ser det ut som de har samlet en masse folk med tunge CV-er og organisasjonstilknytning, uten at disse nødvendigvis har spesiell erfaring med eller kompetanse på offentlighet og innsyn, sier Siri Gedde Dahl, leder av pressens offentlighetsutvalg, til VG.

Svømmepresident Per Rune Eknes skulle helst sett at utvalget var byttet ut med åpenhet.

- Det undrer meg at ikke folk fra grasrota er med. Hvis du ser på medlemmene, så er det vel ikke så mange der som har stekt så mye vafler i idrettslagene de siste årene. Jeg skjønner ikke vitsen med å ha et utvalg når man heller kan være åpen, mener Eknes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer