Nederlandsk stjerne:

Ut mot det norske folk

Den nederlandske skøytestjerna og medaljegrossisten Patrick Roest ble skuffet over det som møtte ham i Vikingskipet på Hamar i helga, da han gikk inn til EM-gull etter en spektakulær duell mot det norske stjerneskuddet Sander Eitrem.

VANT I VIKINGSKIPRET: Patrick Roest. Foto: NTB Scanpix
VANT I VIKINGSKIPRET: Patrick Roest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge har fått en ny skøyteprins og aspirerende konge i Sander Eitrem (20). Supertalentet slo til med et eventyrlig EM-sølv under allround-EM på skøyter i Vikingskipet i Hamar i helga.

Eitrem utfordret også storfavoritten og gullvinneren Patrick Roest til det aller siste, i et spektakulært samløp på den avsluttende 10 000-meteren.

Den norske unggutten ledet med 1,78 sekunder før mesterskapets lengste distanse, men fra 7000 meter og inn skrudde den nederlandske stjerna opp tempoet og vant distansen med 12.58,09, mens Eitrem gikk inn til 13.04,24. Dermed kapret Roest allround-gullet foran nordmannen.

Duellen var en av de mest spektakulære og nervepirrende i et allroundmesterskap på lang tid, i hvert fall sett med norske øyne. I tillegg slo en annen norsk skøytekomet, Ragne Wiklund (22), til med en ny bragd, da hun kapret sølvet i kvinneklassen. Hun ble dermed første norske kvinne til å ta EM-medalje i allround på skøyter.

Men de norske skøytebragdene og den norske skøytefesten var det få som fikk med seg fra tribuneplass i Vikingskipet på Hamar.

Skuffet over det norske folk

Det får Nederlands ferske europamester Patrick Roest til å reagere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.