Ut mot egen klubb: – Jeg ble rasende

Emre Can er ikke fornøyd med Juventus og sin manager.

RASER: Emre Can er rasende etter å ha blitt utelatt fra Champions League-troppen til Juventus. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix
RASER: Emre Can er rasende etter å ha blitt utelatt fra Champions League-troppen til Juventus. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB ScanpixVis mer

Juventus-spiller Emre Can kom til klubben for ett år siden etter å ha forlatt Liverpool gratis. Man kan si at oppholdet ikke har blitt helt som forventet, og stjerna ble koblet bort fra klubben allerede i sommer.

Det var blant annet snakk om en byttehandel med Barcelona, der Can dro til katalanerne, mens Ivan Rakitic skulle dra andre veien. Til slutt ble ikke klubbene enige om en avtale, og Can ble værende i Juventus. Også Paris Saint-Germain var en mulighet, ifølge Can.

Det har ført til konsekvenser for midtbanespilleren. For i dag ble det offentliggjort hvilke spillere som er registrert til å spille Champions League for Juventus, og italienerne kommer med to overraskende utelatelser fra troppen.

Raser mot Juventus

Det viser seg at verken Mario Mandzukic eller Emre Can er med i troppen til Maurizio Sarri. Dermed kan altså ingen av de to spille Champions League-fotball før tidligst etter nyttår.

Det har fått Can til å se rødt. Han hevder at han ikke fikk en forvarsel av klubben om at han kunne bli ekskludert fra troppen. Nå hevder Can at han og agenten ser etter andre løsninger.

– Jeg ble rasende, sier Can om utelatelsen ifølge BBC.

– Det faktum at jeg ikke er i Champions League-troppen, er ekstremt sjokkerende for meg, fordi jeg ble lovet noe annet forrige uke. Det var samtaler med andre klubber, og et av kravene for å bli var å bli med i Champions League-troppen, sier Can ifølge The Guardian.

Can spilte 37 kamper i fjor under Massimiliano Allegri, som ble erstattet av Sarri i sommer.

Fikk ingen forklaring

Den tidligere Liverpool-spilleren er heller ikke fornøyd med hvordan klubben ga ham beskjeden.

– På tirsdag ringte de meg og fortalte i en samtale, som ikke varte ett minutt en gang, at jeg ikke var i troppen, og de ga ingen forklaring. Det gjør meg sint og rasende, fordi jeg synes jeg spilte bra forrige sesong – spesielt i Champions League. Jeg kan virkelig ikke forstå det, og nå vil jeg se hva jeg kan gjøre her og snakke med klubben neste uke, sier Can.

For noen timer siden modererte tyskeren seg på Twitter, og publiserte en slags unnskyldning overfor sine lagkamerater i Juventus.

I tillegg til Can og Mandzukic, er også Giorgio Chiellini utelatt fra troppen, men det er på grunn av en alvorlig korsbåndskade som han pådro seg.

Cristiano Ronaldo og de andre lagkameratene skal møte Atlético Madrid, Bayer Leverkusen og Lokomotiv Moskva i gruppespillet, som sparkes i gang i september etter landslagspausen.