Ut mot feltet: - Vanskelig å forstå

- Merkelig at ingen går inn luka, sier Sundby.

SKJØNNER INGENTING: Martin Johnsrud Sundby jubler for det han karakteriserer som norsk lagseier på femmila. Men han forstår svært lite av feltets vurderinger underveis. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD/OSLO (Dagbladet): Hans Christer Holund fikk stikke fra feltet før halvgått femmil søndag. Slik gikk han i ensom majestet inn til VM-gull på distansen. Den norske taktikken lykkes til punkt og prikke.

Men både TV-kommentatorer og eksperter bemerket at feltet ikke så ut til å legge ned en nevneverdig innsats for å minske avstanden. De norske gutta kunne ikke gjøre noe når det var en nordmann som lå i tet.

Sundby sier til NRK at han synes det er merkelig at ingen ville gå inn luka.

- Jeg håpet vi kunne slippe han så mye som mulig og bremse feltet så lenge at det går inn for Holund. Det er så merkelig at ingen går inn luka. Det er umulig for meg å forstå. Et utrolig scenario, sier Sundby.

- Merkelig

Han forklarer overfor Dagbladet:

- I dag får vi det servert. Det er vanskelig å skjønne hva de andre tenker på, når de opererer som de gjør i feltet og lar oss få styre som vi vil. Det er merkelig å se, sier Sundby til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi var kjempefornøyd. Vi hadde en foran som kunne ta dette hjem, og de andre måtte bruke krefter på å gå dem inn. Så glipper det litt når Bolsjunov får gå. Jeg lurte litt på hva de andre tenkte og hvordan de responderte, men ingen ville hente det. Det er merkelig. Det er også merkelig at Bolsjunov ikke gjør noe tidligere. Men det er fantastisk for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer