Sarah Lewis kan bli første kvinnelige FIS-president:

Ut mot forskjeller: - Ikke i nærheten

I over 20 år var Sarah Lewis den eneste kvinnen med en større lederrolle i Det internasjonale skiforbundet (FIS). På fredag kan hun bli tidenes første kvinnelige FIS-president. Da skal de siste forskjellene mellom kvinner og menn i vintersportens mektigste organ viskes ut.

I SKYGGEN: I over 20 år var Sarah Lewis generalsekretær under den mektige FIS-presidenten Gian-Franco Kasper. Foto: Terje Pedersen / NTB
I SKYGGEN: I over 20 år var Sarah Lewis generalsekretær under den mektige FIS-presidenten Gian-Franco Kasper. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Helt siden forrige årtusen har Sarah Lewis hatt kontor i FIS sitt hovedkvarter i Oberhofen i Sveits. Her har hun hastet fra møte til møte, bestemt framtida til skisporten og nødvendigvis også gått noe på do.

Mens køen ofte hopet seg opp utenfor herretoalettet under store konferanser og møter, smatt Lewis helt uforstyrret inn på dametoalettet.

Den var hun stort sett nesten helt alene om å bruke.

For antallet kvinner i lederroller i FIS har vært lav siden stiftelsen i 1924. I løpet av Lewis sine 23 år som medlem av FIS-rådet, var det bare én annen kvinne som ble valgt inn.

- Følte du deg noen gang alene?

- Det var veldig deilig å aldri ha kø til toalettet, svarer Lewis raskt og ler høyt før hun blir mer seriøs:

- Jeg følte meg aldri alene. Selv følte jeg at jeg var veldig på lik linje med resten av rådsmedlemmene. Selvfølgelig var det forskjeller, det så vi med det som skjedde til slutt. Men jeg mener kvinner vil bli bedre representert når det blir en bedre kjønnsfordeling i rådet, sier Lewis til Dagbladet og påpeker kjapt at mennene som er der nå gjør en god jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer