KRITIKK: Åge Hareide og Danmark møter Kroatia i åttedelsfinalen. Men ikke alle er fonøyde med det danske spillet. Foto: NTB scanpix
KRITIKK: Åge Hareide og Danmark møter Kroatia i åttedelsfinalen. Men ikke alle er fonøyde med det danske spillet. Foto: NTB scanpixVis mer

Ut mot Hareide: - Jeg har ikke sett det verre

- I mange år klaget vi på norsk fotball. Nå spiller vi selv Drillo-fotball av verste sort, tordner Danmark-profilen Stig Tøfting.

Danmark er videre i fotball-VM og møter Kroatia i åttedelsfinalen søndag. At den stolte fotballnasjonen er videre fra gruppespillet, har ikke skjedd siden 2002. Så da er alt i orden?

Nei, ikke hvis du leser et intervju med Stig Tøfting i Ekstra Bladet i dag. Tøfting har selv 41 landskamper for Danmark og er nå Ekstra Bladets fotballekspert. En hardtslående sådan. Og han har aldri lagt skjul på at han ikke er tilhenger av norsk fotball.

PROFIL: Stig Tøfting (t.h.) spilte 41 landskamper for Danmark. Her med ham som nå er assistenttrener, Jon Dahl Tomasson. Foto: NTB scanpix
PROFIL: Stig Tøfting (t.h.) spilte 41 landskamper for Danmark. Her med ham som nå er assistenttrener, Jon Dahl Tomasson. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tøfting er ikke overbevist av måten Danmark har kommet seg videre fra gruppa på.

- I mange år klaget vi på norsk fotball. Nå spiller vi selv Drillo-fotball av verste sort, sier han.

- Jeg har ikke sett et verre dansk landslag på den tid jeg kan huske, mener mannen som svingte taktstokken på Danmarks midtbane.

Tøfting hadde ingen tro på at Danmark skulle komme seg videre fra gruppa. Disse ordene må han nå spise i seg. Men Ekstra Bladet skriver at «vismannen fra Aarhus bestemt ikke er imponert av det danske spillet».

- Vi spiller en primitiv form for fotball hvor vi bare høvler ballen opp på banen. Men innimellom kunne jeg tenkt meg å se et angrep hvor spillet henger sammen i minimum noen sekvenser. Kanskje det var flyt i ti minutter, eller hvor vi hadde 20 avleveringer og bare kjørte på. Det savner jeg fortsatt, erklærer Tøfting.

Danmark har ikke tapt på 18 kamper.

- Men det er ingen som blir i ekstase av dette her. Vi har fått et sluttprodukt. Fint! Men jeg kan godt forstå at folk ikke ukritisk løfter armene i været som jubel-idioter og sier: «Det her er fantastisk og fremragende.»

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Åge Hareide svarer slik på kritikken fra dansker som krever et «smukkere spill»:

- Jeg kan ikke bruke den kritikken til noe som helst. Landslaget er resultatfotball. Det er ingen utviklingsarena. Det handler om resultater, og du utvikler deg bare via resultater.

Heller ikke angriper Andreas Cornelius lar seg påvirke nevneverdig av kritikken:

- Jeg har en generell fornemmelse av at folk er glade for at vi har gått videre. De får en ekstra kamp å se på TV, så det håper jeg de er fornøyde med.

Danmark møter Kroatia klokka 20.00 søndag.