Norsk suksess i Europa

Ut mot kritikken: - Sutrer og klager

Erik Solér og Joacim Jonsson slår tilbake mot dem som mener norsk fotball er dårlig.

FOTBALLSJEF: Erik Solér er sportssjef i Norsk Toppfotball. Han har lang fartstid innen fotballen, blant annet som sportsdirektør i New York Red Bulls (bildet). Foto: NTB scanpix
FOTBALLSJEF: Erik Solér er sportssjef i Norsk Toppfotball. Han har lang fartstid innen fotballen, blant annet som sportsdirektør i New York Red Bulls (bildet). Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble nok en jubeldag for norsk fotball da Haugesund tok seg videre i kvalifiseringen til Europa League på bekostning av østerrikske Sturm Graz torsdag kveld. Kvelden før hadde både Rosenborg og Molde avansert, og dermed er det fremdeles tre norske lag som kjemper om spill i Europas gjeveste klubbturneringer.

Den norske suksessen kommer midt i en periode hvor nivået på både Eliteserien og landslaget har vært utsatt for gjentakende kritikk. Sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Solér, tar til motbør etter den siste ukas resultater.

- Det er enkelt å komme med utsagn om hvor dårlig det er. Mange av dem som er mest kritiske, har ikke nok innsikt i det som skjer utenfor Norge, mener han.

Fotballekspert i Eurosport, Joacim Jonsson, er av samme oppfatning som Solér.

- Dette viser at de som sutrer og klager ikke alltid har rett. De norske lagene spilte bra, og det er ikke tilfeldig at de går videre. De var alle best i sine kamper, og det er bra for norsk fotball, sier han til Dagbladet.

Slår tilbake

Kritikken mot norsk fotball kommer fra flere hold. Aviskommentatorer, TV-eksperter, og norsk supportere har alle satt spørsmålstegn ved kvaliteten på de norske lagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer