Ut mot Liverpool-rykter: - Løgn

Nabil Fekir snakker ut om overgangen som kollapset.

TIL REAL BETIS: Nabil Fekir ble klar for den spanske klubben i sommer. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB Scanpix
TIL REAL BETIS: Nabil Fekir ble klar for den spanske klubben i sommer. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / NTB ScanpixVis mer

Liverpool var lenge linket til daværende Lyon-spiller Nabil Fekir (26) forrige sommer, som lenge har blitt sett på som en av Frankrikes beste spillere. Men overgangen falt igjennom.

Flere journalister tett på de røde meldte at Fekir var klar for Liverpool, etter at klubbene skulle ha blitt enige om en overgangssum. The Times' Paul Joyce var blant dem som meldte at de var enige om en overgangssum på 525 millioner kroner, etter at Fekir skulle ha bestått den medisinske testen.

Så kom kontrabeskjeden.

Først la Lyon ut en melding på Twitter som avkreftet meldingene om enighet, og dagen etter la den franske klubben ut en pressemelding som la ryktene om en overgang helt død.

- Forhandlingene med Liverpool om en overgang for Lyon-kaptein Nabil Fekir har ikke nådd fram. Lyon har besluttet å sette strek for videre forhandlinger, skrev den franske toppklubben.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Mange løgner

I kjølvannet av denne meldingen dukket det opp meldinger om at det skal ha vært spillerens kne som satte en stopper for overgangen. Det skrev blant andre The Guardian. Fekir måtte være på sidelinja i flere kamper i 2017/18-sesongen, og har også tidligere slitt med kneet.

Nå tar hovedpersonen selv bladet fra munnen. Han hevder det aldri var noen problemer med kneet.

- Det var mange løgner som ble sagt og de påvirket med. Spesielt det som ble sagt om min familie. Det såret dem og meg. Spesielt når du vet at det som blir sagt ikke er riktig, sier Fekir til franske L'Equipe, gjengitt av Daily Mail.

Han hadde en medisinsk test på Frankrikes treningsanlegg Clairefontaine på tidspunktet, og alt skal ifølge ham ha vært i skjønneste orden.

- Det som ble sagt er ikke sant. Kneet mitt er bra - jeg hadde en rask medisinsk test på Clairefontaine - kneet mitt ble ikke engang nevnt. Hvis kneet mitt hadde vært så dårlig, ville Aulas (Lyons styreleder Jean-Michel, journ.anm.) kommet med et stort tilbud for å beholde meg? spør Fekir.

- Selv ikke jeg vet

Han syns det verste er tanken på at folk mente det var på grunn av hans familie at overgangen ikke skjedde. Han vet heller ikke grunnen til at overgangen falt gjennom.

- Det er løgn. Men du må leve med det. Vil du ha sannheten? Selv ikke jeg vet - jeg lover deg! Jeg hadde den medisinske testen og så bestemte de seg for å ikke signere meg. På et tidspunkt ville de at jeg skulle tro det var på grunn av kneet - men de trengte en unnskyldning, sier Fekir.

Liverpool har aldri kommentert hva som var årsaken til at det ikke ble noen overgang for Fekir, som nå spiller i spanske Real Betis.

Manager Jürgen Klopp ville heller ikke adressere temaet direkte da han ble spurt på en pressekonferanse juli i fjor, skriver The Independent.