Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Ut mot LSK-stilen og nei til TV-grep

Ronny Deila: - Alle vet at jeg ikke er for måten Lillestrøm spiller fotball på.

GLEDER SEG: Ronny Deila og Vålerenga møter Lillestrøm til derby lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLEDER SEG: Ronny Deila og Vålerenga møter Lillestrøm til derby lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
  • Vålerenga–Lillestrøm, kl. 17.00

INTILITY ARENA (Dagbladet): Ronny Deila (42) håper på opptil 15 000 tilskuere, et lurveleven på tribunen og tre poeng til Vålerenga i lokalderbyet mot Lillestrøm lørdag.

Det er to forskjellige fotballfilosofier som møtes på Intility Arena klokka 17.00. Til Dagbladet sier Deila at det ikke er noen hemmelighet at han synes motstanderen spiller «destruktiv og lite utviklende fotball». Han kunne heller ikke gjort som Lillestrøm-trener Arne Erlandsen–sluppet innpå et kamerateam som får følge laget helt inn i garderoben.

- Det er imot mine prinsipper. Men dette er opp til dem, sier han om innslagene på VG TV.

Kampen mellom nummer seks i Eliteserien - Vålerenga - og nummer elleve - Lillestrøm - innleder 12. runde i Eliteserien. Oppgjøret kan fort definere om lagene har tenkt til å henge med i toppen, eller må slippe taket. Deila og hans menn fikk en nedtur mot Tromsø sist og tapte 3-0.

Inferno

På Intility Arena er det ventet et inferno. Det er første gang Vålerenga og Lillestrøm møtes på den nye stadion.

KOMMER TIL Å SMELLE: Ronny Deila og Vålerenga trente på et glohett Intility Arena fredag formiddag. I dag kommer det til å smelle. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KOMMER TIL Å SMELLE: Ronny Deila og Vålerenga trente på et glohett Intility Arena fredag formiddag. I dag kommer det til å smelle. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Sola skinner i hovedstaden, vaktholdet vil være ekstra skjerpet - og inne på arenaen kan det fort bli et støynivå som slår alle rekorder.

Deila sier:

- Vi gleder oss. Dette er en høydare hvert år. Det er første gang vi møtes på Intility Arena. Det kommer til å bli en vanvittig stemning.

- Har du en beskjed til supporterne?

- Det er bare å være sånn som de har vært i hele år. Våre supportere har vært sinnssykt gode gjennom hele sesongen. Det er bare en nytelse hver gang vi er på Intility Arena. Men også på bortebane er det trykk.

Intet forhold

Deila sier at han ikke har noe forhold til Lillestrøm, annet enn at «han kjenner noen hyggelige folk i klubben». Fotballen - derimot- kan han styre seg for. Lillestrøm er tradisjonelt kjent for å forsvare seg, kontre og satse på dødballer. Vålerenga prøver å styre kamper.

- Alle vet at jeg ikke er for måten Lillestrøm spiller på. Men jeg har stor respekt for at det er forskjellige måter å spille fotball på. Men mitt lag kunne ikke spilt på den måten som Lillestrøm gjør. Ingen sjanse, påpeker Deila.

- Vi møter et lag som gjennomfører stilen veldig bra. Et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi må bruke hele banens bredde, få nok situasjoner innenfor 16-meteren og være gode i omstillingene våre.

På TV

Lillestrøm har så langt hatt en litt skuffende sesong. Klubben har kanskje markert seg mest med daglige drypp på VG TV. I et nyskapende prosjekt har trener Arne Erlandsen gikk klarsignal til at VG kan følge klubben på gode og onde dager, også helt inn i det aller helligste - garderoben.

Deila sier at han har sett klipp, men at han aldri kunne gått med på det samme i Vålerenga:

- Nei, det er det ingen grunn til å gjøre. Det er imot mine prinsipper. Jeg kunne aldri hatt en mikrofon rundt meg hele veien. Det hadde gått utover friheten min. Jeg hadde ikke gjort en like god jobb heller som hvis jeg bare kan være meg selv.

Deila har vært fornøyd med intensiteten på treninga denne uka. Dagsavisens rapport om nesten-slåssing mellom Felipe Carvalho og Peter Michael tar han som et sunt tegn på vinnervilje.

- Spennende

I Lillestrøm-leiren ser de også fram til kampen:

- Vi gleder oss. Det blir ekstra spennende å komme til ny arena, sier Fredrik Krogstad til lsk.no.

- Jeg er ikke noe glad i Vålerenga i det hele tatt. Det er de kampene her du ser fram til med en gang sesongen starter, erklærer han.

Eliteserien
Brann1183018-427
Rosenborg1173118-624
Ranheim1172223-1623
Sarpsborg1154218-1119
Haugesund1153317-1418
Vålerenga1153316-1618
Tromsø1152419-1417
Molde1152416-1417
Odd1151518-1416
Kristiansund1134416-1513
Lillestrøm1132612-1811
Stabæk1124511-1810
Strømsgodset1123614-199
Bodø/Glimt112368-149
Start112188-247
Sandefjord1112810-255
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media