Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aaron Hernandez

Ut mot Netflix-serie

Den drapsdømte NFL-stjernas liv brettes ut i fersk dokumentarserie. Det får forsvarsadvokaten til å reagere.

DRAPSDØMT: Netflix-dokumentaren om den drapsdømte NFL-stjerna Aaron Hernandez har skapt sterke reaksjoner. Her fra rettsssalen i 2017. Foto: Nancy Lane / AP / NTB Scanpix
DRAPSDØMT: Netflix-dokumentaren om den drapsdømte NFL-stjerna Aaron Hernandez har skapt sterke reaksjoner. Her fra rettsssalen i 2017. Foto: Nancy Lane / AP / NTB Scanpix Vis mer

Det var i juni 2013 at den tidligere NFL-stjerna Aaron Hernandez ble pågrepet i sitt eget hjem, mistenkt for drap på svogeren sin Odin Lloyd (27).

Drøyt halvannet år seinere ble han funnet skyldig, og dømt til livstid i fengsel. Parallelt med etterforskninga, ble Hernandez siktet for dobbeltdrapet på Daniel de Abreu og Safiro Furtado utenfor en nattklubb i Boston i 2012.

Hernandez spilte for New England Patriots - et av de mest suksessrike lagene i NFLs historie - da han ble pågrepet, og fotballspillerens skjulte dobbeltliv sjokkerte verden over.

Den ferske Netflix-dokumentaren «Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez» tar et dypdykk inn i spørsmålet mange har stilt seg - hvordan kunne dette skje?

- Løy meg rett i fleisen

Dokumentaren ble helgas TV-snakkis i USA, og flere har reagert sterkt på påstandene som framsettes. Aaron Hernandes ble funnet død på cella si i Souza Baranowski-fengselet i Massachusetts i april 2017, og rettsmedisinerne konkluderte med at han tok sitt eget liv.

I dokumentaren spekuleres det på hvorvidt NFL-stjerna var skaphomofil, og en tidligere lagkamerat av Hernandez hevder at de to hadde et seksuelt forhold i tenåra.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.06.2013 SIKTET: NFL-stjernen Aaron Hernandez ble i går siktet for drapet på Odin Lloyd. 23-åringen ble også siktet på fem andre punkter. Video: Scanpix Vis mer

Den går også inn på resultatene av obduksjonen etter Hernandez' død, som påviste en avansert form for CTE. CTE, eller kronisk traumatisk encefalopati, er en degenerativ hjernesykdom som utvikles som følge av hjernerystelser og andre gjentatte hodeskader, der utøvere i amerikansk fotball er i risikosonen.

Hernandez' advokat, Jose Baez, uttaler seg også i dokumentaren, men har gått hardt ut mot Netflix etter lanseringen.

Refser Netflix: Stjerneadvokat Jose Baez. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix
Refser Netflix: Stjerneadvokat Jose Baez. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gir faen i hva en teit dokumentar forteller om Aaron. Jeg kjente ham, det gjorde ikke de. Han var langt fra perfekt, men de er ikke engang i nærheten av sannheten, skriver han på Instagram.

- Folk aner ikke hvordan dokumentarer lages, sannheten blir ofte igjen i klipperommet. Produsentene løy meg rett i fleisen.

Baez var Hernandez' forsvarer under rettssaken i forbindelse med dobbeltdrapene, der sistnevnte ble frikjent.

Han utdyper kritikken overfor TMZ Sports, der han hevder at Hernandez' legning ikke hadde noen sammenheng med at han tok sitt eget liv, men peker i stedet ut CTE-diagnosen som den bakenforliggende årsaken

Advokaten hevder videre at han satt som krav til produsentene at de ikke skulle snakke med noen om klientens legning, dersom han selv skulle uttale seg.

Netflix har foreløpig ikke uttalt seg om kritikken.

- Jeg var forvirret

Hernandez' forlovede, Shayanna Jenkins, sto ved hans side hele veien, selv etter at han ble dømt for drapet på hennes egen søsters kjæreste.

FORLOVEDEN: Shayanna Jenkins gråt da Hernandez ble frikjent for dobbeltdrapet. Foto: Stephan Savoia / AP / NTB Scanpix
FORLOVEDEN: Shayanna Jenkins gråt da Hernandez ble frikjent for dobbeltdrapet. Foto: Stephan Savoia / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er noen du elsker, og du tenker på framtida og hva som skjer. Jeg ville ikke la ham gå gjennom det alene. Jeg bestemte meg for å stå ved hans side hele veien, sier hun i et intervju med Oxygen, som også har sluppet en dokumentarserie om NFL-stjerna.

Der forteller hun også at hun har diskutert forlovedens legning med Jose Baez.

- Det var veldig vanskelig, fordi jeg var forvirret. Det er jeg fortsatt.

På Hernandez celle ble det funnet en bibel og flere håndskrevne notater - ett av dem til Jenkins og ett til deres felles datter. «Du har alltid vært min sjelevenn og jeg vil at du skal elske livet og vite at jeg alltid er med deg», skal det blant annet ha stått i brevet til Jenkins.

Jenkins ønsket ikke å delta i Netlix-dokumentaren, i likhet med resten av Hernandez' familie.

- Ikke nærmere å forstå hvorfor

Dokumentarserien klarer aldri å forklare hva som drev Hernandez' til handlingen han er dømt for. Den påståtte undertrykte legningen, CTE-diagnosen og forholdet til hans avdøde far blir trukket fram, men motivet for drapet på Odin Lloyd er fortsatt uklart.

- Det seerne får, er heller en masse slibrige og motstridende detaljer, som på ingen måte fører oss noe nærmere å forstå hvorfor, skriver CNNs anmelder Brian Lowry.

Lowry trekker fram opptakene fra telefonsamtalene Hernandez' gjorde fra fengselet som det mest opplysende ved dokumentaren.

- Aaron Hernandez' historie er fortsatt en tragedie uten noen enkel forklaring, fastslår han.