Ut mot Norge-hat

«Hater Norge»-ropene haglet på Friends Arena da Sverige tapte 2-1 for Norge sist søndag. Det synes ikke trener Janne Andersson (59) noe om.

PÅ PLASS I OSLO: Janne Andersson og Sverige. Foto: Javad Parsa / NTB
PÅ PLASS I OSLO: Janne Andersson og Sverige. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, kl. 18.00 søndag

ULLEVAAL (Dagbladet): Det svenske fotballandslaget trente på Ullevaal stadion lørdag kveld. Her gjorde de unna de siste forberedelsene før storkampen mot Norge i morgen.

Svenskene er som et såret dyr i Nations League. Først tapte de 2-1 for Norge. Så gikk de på 1-0-smell for Serbia denne uka.

I frustrasjonen på Friends Arena ropte supportere «hater Norge» flere ganger. Legger du til at midtstopper Alexander Milosevic skal ha sagt «en hore» til Erling Braut Haaland, framsto stemningen i Stockholm som fiendtlig.

FORBEREDER KAMP: Sverige trente på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Javad Parsa / NTB
FORBEREDER KAMP: Sverige trente på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

På en pressekonferanse lørdag kveld spurte Dagbladet trener Janne Andersson om hva han synes om hatytringene mot Norge.

- Det er vanskelig hvis du skal ha synspunkter på alt, sier han.

- Men generelt synes jeg ikke du skal hate i idrett. Du skal heie. Du skal kjempe. Hate synes jeg ikke du skal gjøre.

Han fortsetter:

- Hvem, eller hvilke, eller hvor mange som har skreket, har jeg ingen som helst oppfatning om. Men generelt synes jeg du skal heie framfor å hate.

MØTTE MEDIENE: Janne Andersson hadde med seg kaptein Emil Forsberg på pressekonferansen på Ullevaal stadion. Foto: Javad Parsa / NTB
MØTTE MEDIENE: Janne Andersson hadde med seg kaptein Emil Forsberg på pressekonferansen på Ullevaal stadion. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

For noen supportere var hatropene så ille at de valgte å forlate stadion. I overkant av 42.000 tilskuere var på Friends Arena.

En annen mye omtalt hendelse var da Alexander Milosevic ropte «en hore» til storstjerna Erling Braut Haaland.

- Hva har du snakket med Milosevic om i ettertid? spurte Dagbladet på pressekonferansen.

- Jeg uttalte meg om dette i uka som gikk. Jeg snakket med ham. Det som ble sagt eller ikke, synes jeg ikke det er interessant å prate om utad. Alexander Milosevic er en gutt med gode vurderinger. En veldig bra gutt, sier Andersson.

- I dette tilfellet, derimot, synes jeg han anvendte en språkbruk jeg ikke synes er bra. Det var han helt enig i da vi pratet i etterkant.

Milosevic spiller ikke kampen på Ullevaal på grunn av skade. Sverige må vinne for å gjøre seg forhåpninger om gruppeseier i Nations League.

- Vi vil vinne kampen i morgen, sier kaptein Emil Forsberg, som også stilte på pressekonferansen.

- Følger vi matchplanen, synes jeg vi har lag til å vinne kampen.

SE TV: Den svenske stjerna måtte beklage seg. Video: Rødt Kort Vis mer

På en pressekonferanse tidligere på dagen syntes landslagstrener Ståle Solbakken at svenskene «klagde fælt» over mange skader.

Manchester Uniteds midtstopper, Victor Lindelöf, er blant spillerne som ikke er med.

- I så fall får han ta over jobben min som svensk landslagssjef og ta ut laget. Jeg har den største respekten for Ståle, sier Andersson.

- Jeg svarer når dere spør meg. Jeg tror jeg har sagt ti ganger de siste 14 dagene at jeg snakker gjerne om spillerne som er her. Men det går ikke an å komme fra at det er et antall spillere som burde, eller skulle, ha vært her, påpeker han.

NATIONS LEAGUE

Norge32103-17
Serbia32015-26
Sverige31023-33
Slovenia30121-61

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer