Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ut mot norske dommere etter Russland-tap:- Dette er en skandale

Kom i fokus i sluttsekundene.

 NORSK DOMMERDUO:  Guro Røen og Kjersti Arntsen (t.h.). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORSK DOMMERDUO: Guro Røen og Kjersti Arntsen (t.h.). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

• Russland - Polen 20-21

(NTB / Dagbladet): VM-grossisten Russland gikk ut av verdensmesterskapet i håndball til høylytte protester mot de norske kamplederne Kjersti Arntsen og Guro Røen.

 - Oi, en soleklar dommerfeil og kanskje kampavgjørende, sier TV 2-ekspert Bent Svele til NTB.

Han så sluttminuttene fra kommentatorplass i Kolding.

-Skandale Polen vant 21-20 onsdag. Arntsen og Røen ledet kampen godt helt til seks-sju sekunder før slutt. Da dømte de russisk frikast på det som «alle» mente var straffe.

- VM-sjokk! Russland tapte kvart mot Polen! Russerne snytt for straffe på tampen av norske dommere.. Polsk 21-20 og Nederland-Polen i semi! skrev Harald Bredeli på Twitter.

- Dette er en skandale. Det skulle vært straffekast. Det er synd at Russland ryker på noe som virker å være helt feilaktig. Det siste skuddet må hun jo bare ta, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie til TV 2 om situasjonen.

Russland vant VM i 2001, 2005, 2007 og 2009 og var inntil onsdag eneste lag med bare seirer i dette VM.

Ingen kommentar Polen hadde de klart beste keeperne (Anna Wysokinska og Weronika Gawlik) og vant mye på det. Polen, som har dansk landslagstrener i Kim Rasmussen, er i VM-semifinale for annen gang på rad.

Dagbladet har vært i kontakt med dommerduoen etter kampen. Guro Røen forteller at de i henhold til det internasjonale håndballforbundets reglement ikke kan kommentere situasjonen.

Heller ikke Russlands Jevgenij Trefilov var interessert i å diskutere dommerne på pressekonferansen etter VM-exiten:

- Vi må bare gratulere Polen. De fortjente å gå videre. Vi tapte omtrent 20 baller og gjorde mange feil. Spillet vårt er ikke VM verdig, sa russeren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media