Steinar Mundal

Ut mot Northug-valg

Even Northug (26) er tatt ut på 2. laget i søndagens teamsprint. Det får Team Telemark-trener Steinar Mundal til å reagere.

Team Telemark-løper Even Northug går for 2. laget på søndagens teamsprint. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Team Telemark-løper Even Northug går for 2. laget på søndagens teamsprint. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag ettermiddag kom lagene til søndagens teamsprint i Dresden. På det norske 1. laget går landslagsduoen Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar. På 2. laget går Team Telemark-løper Even Northug og Team Norconsult-løper Thomas Helland Larsen.

Det får Team Telemark-trener Steinar Mundal til å reagere. Han kan ikke forstå hvorfor Skar er valgt foran Northug på det norske 1. laget.

- Even har slått Skar fire ganger den siste tida, derfor hadde jeg håpet at han fikk sjansen. Så kommer det an på hva Arild Monsen tenker og hva han vil prøve. Jeg er uenig, men vil ikke si at det er helt feil, sier Mundal til Dagbladet.

Ser vi på resultatene den siste tida er det lett å forstå spørsmålene. Skar og Northug har gått de fire sprintrennene på Gålå (Norgescup), Lillehammer, Davos og Dresden den siste tida. Sett opp mot hverandre ser det slik ut:

Northug: 2, 10, 5, 4.

Skar: 3, 17, 30, 5.

- Hva sier Even selv?

- Even er veldig flink til å bruke dette som motivasjon. Han blir veldig tent og vil vise seg fram. Samtidig så er ikke dette noe han bruker mye energi på. Uttak er uttak, og hvis han maser og gnåler om dette nå går det bare ut over ham selv. Det viktigste er at han går fort på ski og viser seg fram.

I FORM: Even Northug meldte seg på i OL-diskusjonen etter 5. plass på sprinten i Davos. Etter løpet fikk han se hvordan pappa John Northug reagerte da han gikk videre fra prologen. Video: Bilder fra TV 2 og TV 2 Vis mer

Mundal, som selv har vært landslagstrener, har ikke vært i kontakt med sprinttrener Arild Monsen:

- Jeg vet hvordan det er. Ofte vil du prøve dem som er på landslaget, og jeg vet hvor mange telefoner jeg fikk fra klubber og trenere da jeg var trener. Det var alltid noen som mente du gjorde noe feil.

Sprinttrener Arild Monsen har begrunnet uttaket til søndagens teamsprint:

- Even har slått Sindre på sprint, men i morgen er det teamsprint og det er litt annerledes. Vi tror vi har tatt ut det beste laget og på teamsprint er det snakk om litt andre kvaliteter, forteller Monsen til Dagbladet.

- Det større krav til utholdenhet, men det skal sies at Even har vokst og tatt store steg. Det kan fort bli to veldig jevne lag, men vi har gjort et valg basert på erfaring. Jeg tenker ikke bare på Even, men større distansekvaliteter og utholdenhet er viktig for å være med på teamsprint, sier han videre.

Sprinttreneren forteller at Even Northug har imponert denne sesongen.

- Han kan gjøre det bra i morgen, men denne gang er han på 2. laget.

- Team Telemark-trener Steinar Mundal har reagert på uttaket, hva tenker du om det?

- Jeg har ingen kommentar til det, svarer Monsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer