Steinar Mundal

Ut mot Northug-valg

Even Northug (26) er tatt ut på 2. laget i søndagens teamsprint. Det får Team Telemark-trener Steinar Mundal til å reagere.

Team Telemark-løper Even Northug går for 2. laget på søndagens teamsprint. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Team Telemark-løper Even Northug går for 2. laget på søndagens teamsprint. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ettermiddag kom lagene til søndagens teamsprint i Dresden. På det norske 1. laget går landslagsduoen Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar. På 2. laget går Team Telemark-løper Even Northug og Team Norconsult-løper Thomas Helland Larsen.

Det får Team Telemark-trener Steinar Mundal til å reagere. Han kan ikke forstå hvorfor Skar er valgt foran Northug på det norske 1. laget.

- Even har slått Skar fire ganger den siste tida, derfor hadde jeg håpet at han fikk sjansen. Så kommer det an på hva Arild Monsen tenker og hva han vil prøve. Jeg er uenig, men vil ikke si at det er helt feil, sier Mundal til Dagbladet.

Ser vi på resultatene den siste tida er det lett å forstå spørsmålene. Skar og Northug har gått de fire sprintrennene på Gålå (Norgescup), Lillehammer, Davos og Dresden den siste tida. Sett opp mot hverandre ser det slik ut:

Northug: 2, 10, 5, 4.

Skar: 3, 17, 30, 5.

- Hva sier Even selv?

- Even er veldig flink til å bruke dette som motivasjon. Han blir veldig tent og vil vise seg fram. Samtidig så er ikke dette noe han bruker mye energi på. Uttak er uttak, og hvis han maser og gnåler om dette nå går det bare ut over ham selv. Det viktigste er at han går fort på ski og viser seg fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.