Marcus Rashford utsatt for rasisme:

Ut mot rasistisk hets

Marcus Rashford er siste i en rekke av spillere som har blitt utsatt for rasisme den siste tiden.

FAST MARKERING: Premier League-spillerne markerer sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen før hver kamp, men rasismen på sosiale medier fortsetter å herje. Foto: REUTERS/Shaun Botterill
FAST MARKERING: Premier League-spillerne markerer sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen før hver kamp, men rasismen på sosiale medier fortsetter å herje. Foto: REUTERS/Shaun Botterill Vis mer
Publisert

Mot Arsenal lørdag kveld klarte ikke Manchester United å ta med seg seieren for andre kamp på rad. Men søndag morgen er det ikke kritikk av Ole Gunnar Solskjær og United-spillerne som preger spaltene i engelske aviser. For nok en gang ble en av Uniteds profiler utsatt for rasisme.

Etter tapet mot Sheffield United i midtuka gikk Manchester United ut mot rasistiske hets mot Axel Tuanzebe og Anthony Martial.

Lørdag kveld tok Marcus Rashford selv et oppgjør på sosiale medier etter å ha fått rasistiske meldinger etter uavgjortkampen mot Arsenal.

- Mennesker og sosiale medier på sitt verste. Ja, jeg er en svart mann og jeg er stolt hver dag for at jeg er det. Ingen, eller ingen kommentar, vil få meg til å føle noe annerledes. Så jeg beklager hvis du var ute etter en sterk reaksjon, det får du rett og slett ikke her, skriver Rashford på Twitter og følger opp i en seinere melding:

- Jeg vil ikke dele skjermdumper. Det ville vært uansvarlig å gjøre det og som du kan forestille deg er det ikke noe originalt med dem. Jeg har vakre barn av alle farger som følger meg og de trenger ikke lese det. Vakre farger som bare bør feires, fortsetter stjernespissen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer