Ut mot Solskjær-støtte: - Latterlig

Roy Keane får i likhet med andre tidligere Manchester United-spillere det glatte lag.

I HARDT VÆR - IGJEN: Det brenner under føttene til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Paul ELLIS / POOL / AFP / NTB Scanpix
I HARDT VÆR - IGJEN: Det brenner under føttene til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Paul ELLIS / POOL / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det snur fort i internasjonal fotball, noe Ole Gunnar Solskjær har fått kjenne på kroppen denne sesongen.

Først var det flere høylytte kritiske røster etter Manchester Uniteds svake sesongstart, før nordmannen fikk skryt for å snu skuta etter sterke seire i Champions League mot PSG og RB Leipzig.

Etter hjemmetapet for Arsenal er hylekoret tilbake igjen, men det er ikke alle som ønsker å kritisere Solskjær.

Manchester United-legenden Roy Keane var ikke nådig med spillerne i Sky Sports-studio etter Arsenal-kampen søndag kveld.

- Jeg ser ingen ledere utpå der. Det gjelder hele laget, også de erfarne spillerne. Det forventes at du bretter opp ermene. Det er det karakteren hos Manchester United handler om. Som Nobby Stiles (United-helt som gikk bort i forrige uke, journ.anm.), han hadde hjertet til en løve, illustrerer Keane.

Da Keane fikk spørsmål om Solskjær burde klare å motivere spillerne til å leverepå banen, var Keane uenig. Han trakk fram eksempler fra sin egen karriere:

- Jeg så aldri på en manager i hele karrieren. Vi snakker om noen gode ledere, og noen dårlige ledere, som går tilbake til da jeg var åtte-ni år gammel. Jeg så aldri på en manager og spurte om han skulle motivere meg. Det kommer innenfra. Det kommer fra DNA-et ditt. Det du står for. Bakgrunnen. Familien. Lagkameratene.

LAGKAMERATER: Roy Keane og Ole Gunnar Solskjær spilte sammen. Foto: Stephen Dunn/Getty Images/AFP PHOTO/NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Roy Keane og Ole Gunnar Solskjær spilte sammen. Foto: Stephen Dunn/Getty Images/AFP PHOTO/NTB Scanpix Vis mer

- Latterlig

Det er ikke første gang Keane insinuerer at United-spillerne til slutt vil koste Solskjær jobben. En som reagerer på Keanes mangel på kritikk av Solskjær, er Daily Mirrors John Cross.

«Roy Keanes tirade fremhever en latterlig mangel på å kritisere Ole Gunnar Solskjær», skriver Cross i en kommentar.

Han peker på at Sky Sports omtalte Keanes tirade som «must-watch», at journalister hyllet ærligheten hans i sosiale medier og at folk mener lidenskapen han har for klubben skinner igjennom.

«Men det var noe som manglet. Det har faktisk vært en mangelvare fra alle tidligere United-ekspertene på TV, radio og i pressen. Kritikk av Ole Gunnar Solskjær. Ingenting i det hele tatt. Knapt et ord», skriver Cross.

Cross mener særlig den delen hvor Keane uttaler at spillerne må motivere seg selv er «latterlig».

Bred støtte

Keane føyer seg inn i rekka med tidligere United-spillere, som Gary Neville, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Darren Fletcher og Patrice Evra, som alle støtter Solskjærs prosjekt.

Flere av dem har vært kritiske til Manchester Uniteds overgangsvindu hvor de har etterlyst kjøp, og mot spillerne, men de har ikke rettet særlig kritikk mot Solskjær.

- Roy har alltid vært frittalende. Jeg er veldig glad for at jeg har spillerne vi har her. Vi har en forskjellig jobb. Roys jobb er å gi sin mening. Jeg hører alltid på Roy, men vi går videre med en sterk gruppe spillere og jeg er sikker på at vi får et svar, sier Solskjær om Keanes kritikk av spillerne.

En av få tidligere United-spillere som har kritisert Solskjær offentlig, er Paul Ince, som har gjort det ved flere anledninger. Han uttalte blant annet tidlig at han kunne gjort det samme som Solskjær om han var manager for de røde.

Robin van Persie har uttalt at Solskjær framstår for snill, og har etterlyst mer sinne, mens Phil Neville ikke har vært overbevist om at Solskjær er rett mann.

Ellers har det gjennomgående vært støtte til nordmannen fra tidligere lagkamerater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer