Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matthijs de Ligt slår tilbake

Ut mot «tjukkasryktene»

Matthijs de Ligt har sett seg lei ryktene rundt ham selv og hans familie.

OVERGANG: Matthijs de Ligt regnes som et av verdens største talenter og signerte nylig for Juventus. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / NTB Scanpix
OVERGANG: Matthijs de Ligt regnes som et av verdens største talenter og signerte nylig for Juventus. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Sagaen rundt Matthijs de Ligt (19) var sommerens lengstvarende inntil den endelig fikk sin konklusjon forrige uke.

Midtstopperen har signert under på en femårskontrakt med Juventus, som angivelig måtte ut med rundt 725 millioner kroner for tenåringen.

Forsvarskjempen har vært svært ettertraktet på overgangsmarkedet, og det er ingen hemmelighet at klubber som Barcelona, PSG og Manchester United lenge lå langflate etter de Ligt. Nye rapporter hevder at sistnevnte klubb droppet spilleren av smått bisarre årsaker.

VETTSKREMT: West Ham-stjerna Declan Rice ligger tilsynelatende og sover når kompisen Mason Mount gjør dette... Video: Mason Mount Vis mer

- Kom igjen, da!

Den nederlandske speideren, Marcel Bout, skal ha gitt United rapporter om at de Ligts far var feit, og at det var en risiko for at det samme ville skje med den nå Juventus-klare spilleren. Bout, som er sjefspeider i den engelske gigantklubben, skal ha fryktet at midtstopperen ville miste både fart og styrke med tiden.

Informasjonen skal ha fått United til å ombestemme seg om de Ligt, ifølge rapportene.

I et nytt intervju med Voetbal International, blant annet gjengitt av Marca, slår unggutten tilbake mot ryktene.

- Plutselig var faren min for feit, og årsaken til at en av klubbene ikke ville ha meg var at jeg hadde de samme tendensene, innleder de Ligt, som skal ha blitt frustrert av de konstante ryktene rundt hans egen framtid.

- Hver dag var det noe nytt. Det får deg bare til å tenke «Kom igjen, da!».

Slår tilbake

19-åringen ble tidenes dyreste midtstopper da han signerte for Juventus, hvor han angivelig skal tjene neste 4,5 millioner kroner i uka.

Flere har beskyldt de Ligt for å være grådig og gå etter pengene. Det også er rykter spilleren ønsker å dementere.

- Penger har aldri vært en viktig faktor i min avgjørelse, konstaterer de Ligt.

- De som kjenner meg, vet at det ikke er penger som får meg til å dra et sted. Alle har rett til sin mening, og jeg respekterer det, men enkelte ting har blitt sagt uten at folk tenker seg om, legger han til.

Nederlenderen er ikke den eneste som har kommet inn portene i Torino denne sommeren. Juventus er i ferd med å bygge et slagkraftig lag, som de håper kan ta dem til toppen av Champions League. Aaron Ramsey er hentet gratis fra Arsenal, Adrien Rabiot og Gianluigi Buffon det samme fra PSG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media