Ut mot United-fansen

BBC-ekspert Jermaine Jenas liker ikke Manchester United-supporternes protester. Premier League reagerer også på oppførselen til fans.

OLD TRAFFORD: Det er amper stemning i forkant av oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United søndag 2. mai. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Tottenham-spilleren Jermaine Jenas, som nå jobber som ekspert for BBC, er skuffet over oppførselen til enkelte av Manchester United-supporterne søndag.

Bakgrunnen er de voldsomme scener i Manchester i ettermiddag. United-fansen hadde på forhånd varslet store protester mot klubbens eier - Glazer-familien. Tusenvis av fans samlet seg utenfor Old Trafford, og ved to anledninger har supporterne stormet inn på gressmatten.

Det har også vært enkelte sammenstøt mellom politiet og supporterne.

Premier League fordømmer deler av protesten.

«Vi forstår og respekterer den sterke følelsen, men fordømmer alle voldshandlinger, skader som følge av kriminalitet og inntrenging, særlig med tanke på brudd på smittevern med hensyn til Covid-19. Fans har mange arenaer hvor de kan komme med sine meninger, men handlingene til et mindretall i dag kan ikke rettferdiggjøres», skriver Premier League i en pressemelding.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ut mot fansen

Reaksjonen på United-fansens protest har vært blandet. Sky Sports Gary Neville mener det måtte komme en reaksjon, men BBC-ekspert Jermaine Jenas er ikke imponert:

- Det ble noe helt annen enn en fredelig protest. Det er helt greit å stå utenfor stadion og gi beskjed, men en del av United-supporterne har skuffet. Det er greit nok at de har problemer med måten klubben blir drevet på, men jeg tror ikke dette er måten å løse det på, sier Jenas til BBC.

Sky Sport-ekspert Roy Keane, som spilte for Manchester United gjennom store deler av karrieren, sier at supporterne har fått fram et godt poeng.

- Men til sjuende og slutt så elsker supporterne fotball, og de vil se at klubben slår Liverpool i dag, sier han til Sky Sports.

Journalist James Cooper, som er utenfor Old Trafford, sier at det er et toneskifte i protesten nå:

- Det har snudd veldig fort. Det ikke en god stemning her nå. Representanter fra klubben jobber for å sikre at det er trygt utenfor stadion. Nå diskuterer Manchester United-supportere om de har lykkes i å få oppmerksomhet rundt saken, eller i om det har gått litt for langt.

- Ikke hooligans

United-kjenner Andy Mitten er overrasket over hvor stor protesten ble, men er opptatt av å få fram at det ikke er hooligans som står utenfor Old Trafford. Overfor TV 2 kaller han det for supportere bestående av både kvinner, menn og barn:

- Nesten alle mine venner er utenfor stadion i dag og de er veldig lidenskapelige og de elsker fotballklubben sin veldig, de bryr seg om fotballklubben og de vil ikke at Glazer skal styre Manchester United, sier han og fortsetter:

- Dette er flotte folk, det er ikke hooligans, som noen har rapportert. Dette er fans som er lei Glazers.

Politiet har nå dannet en jernring rundt stadion, og området rundt Old Trafford skal være mer eller mindre tømt, skriver BBC. Premier League håper fortsatt at kampen skal spilles i løpet av kvelden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer