GULLJENTE: Mikaela Shiffrin tok gull i super-G i Åre. Så dro hun til Norge. Foto: NTB scanpix
GULLJENTE: Mikaela Shiffrin tok gull i super-G i Åre. Så dro hun til Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ut mot Vonns VM-kritikk

Mikaela Shiffrin: - Å tro at jeg kunne tatt fire eller fem medaljer, ville vært respektløst overfor de andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mikaela Shiffrin (23) suste ned til VM-gull i super-G tirsdag. Så forsvant hun fra Åre og dro til Trysil. Konkurrenten Lindsey Vonn og den nåværende alpineksperten Bode Miller var kritiske. Argumentet: Hun burde ikke droppet VM-renn, men heller gått for seier i alle øvelsene.

Nå slår Shiffrin tilbake på Instagram:

- Jeg må si jeg er smigret over kommentarer fra Bode og Lindsey, som mener jeg ville vært en utfordrer i fem øvelser under VM. Men - som den eneste som har prøvd seg i alle disiplinene denne sesongen og vunnet i alle fem - kan jeg fortelle at ingen av seirene har vært lette, skriver Shiffrin.

- Å tro at jeg kunne tatt fire eller fem medaljer, ville ærlig talt vært respektløst overfor de andre. Deres talent og evner - og det arbeidet de har lagt ned. Som 23-åring forstår jeg potensialet mitt og begrensningene. Jeg har definitivt lært at arroganse ikke skal diktere mine forventninger og mål, skriver hun.

Sto over

Amerikanske Shiffrin - som har fire VM-gull og to OL-gull - sto over kombinasjonen fredag. Hun dropper også utforen søndag, og er ventet tilbake til Åre mandag.

Fredag signaliserte Vonn tydelig at hun var kritisk til Shiffrins avgjørelse:

- Hun kunne ha vunnet alt. Jeg er en alpinist, og jeg ønsker å være med i alle rennene jeg kan. Jeg respekterer avgjørelsen hennes. Det er åpenbart hennes avgjørelse. Men hun har potensialet og evnen til å ta medalje i alle fem disiplinene. Så personlig forstår jeg det ikke. Forhåpentligvis - og det er jeg sikker på - så tar hun gull i storslalåm og slalåm.

Også Bode Miller var på banen:

- Folkene rundt henne tar avgjørelsene de føler er best. Jeg vil ikke kritisere dem, men jeg ville helt klart at hun skulle vært med.

Ble stresset

Den viktigste årsaken til at Shiffrin står over renn, skal være det som skjedde under OL i Pyeongchang sist vinter. Da ble hun stresset av stadige utsettelser og endringer i programmet.

KRITISK: Lindsey Vonn. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Lindsey Vonn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gullet i storslalåm ble fulgt opp med fjerdeplass i slalåm hvor hun var storfavoritt. Hun avsluttet med sølv i kombinasjonen.

Denne sesongen har hun vunnet 13 verdenscuprenn i fire forskjellige øvelser: Slalåm, super-G, parallellslalåm og storslalåm. Sveitsiske Vreni Schneider har rekorden fra 1988-1989 med 14 seirer.

Utfordrer

På Instagram skriver Shiffrin:

- Målet mitt er å være en sann utfordrer hver gang jeg stiller til start. Jeg ønsker en karriere med lang levetid og at jeg en gang kan se meg tilbake og si: Jeg var i stand til å kjempe og slåss om topplasseringene, framfor å bli satt på sidelinja. Enten fordi jeg var utbrent eller skadet fordi jeg pushet meg selv for langt.

Hun fortsetter:

- Mange tror at jeg nærmer meg en karriere som ingen har klart tidligere. Folk forstår det ikke. Men vet du hva? Det er helt greit for meg. Fordi jeg er meg, og ingen andre.

Storslalåm for kvinner arrangeres torsdag. Etter gullet tirsdag fortalte Shiffrin til tyske ARD:

- Det er jo ikke jeg som skal bli verdensmester i super-G. Det føles som en drøm. Jeg satset så mye at jeg nesten kjørte utenfor en port.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer