Ut uten ære

Kroatia hadde muligheten til å avgjøre alt selv mot Ecuador, men de så aldri ut som et vinnerlag og røk fortjent ut av gruppespillet i VM. Kampen minutt for minutt.

Med kroatisk seier i Yokohama hadde hatt alle sjanser til å avansere fra gruppe G. Derfor skulle man tro at Kroatia hadde gått ut i hundre for å styre kampen. Det gjorde de ikke.

I stedet var det Ecuador som tok tak i kampen og presset kroatene over på defensiven. Men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene før Alen Boksic i sluttminuttet av første omgang lobbet ballen over keeper Cevallos og mot mål. Da dukket Poroso opp og headet ballen til corner. Der og da var Italia ute med mexicansk ledelse.

Etter pause skulle det bli enda verre for kroatene. Edison Mendez dukket opp på straffemerket og dundret ballen i mål bak Pletikosa etter at Delgado hadde headet et innlegg ned i beina hans.

Derfra og ut ventet alle på at Kroatia skulle sette inn stormløpet mot Ecuadors mål for å få utlikningen som hadde sendt dem videre om resultatet mellom Mexico og Italia sto seg. Det skjedde ikke før åtte minutter før slutt, men heller ikke da klarte de å skape klare sjanser.

Og når Italia utliknet mot Mexico var det den siste velfortjente spikeren i en begredelig kroatisk kiste.

Edison Mendez: Begraver etterhvert kroatisk håp om avansement med denne scoringen i begynnelsen av andre omgang. Det var nok til at Ecuador kunne bokføre sin første seier i et VM-sluttspill noensinne.