Ut uten ære

Kroatia hadde muligheten til å avgjøre alt selv mot Ecuador, men de så aldri ut som et vinnerlag og røk fortjent ut av gruppespillet i VM. Kampen minutt for minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med kroatisk seier i Yokohama hadde hatt alle sjanser til å avansere fra gruppe G. Derfor skulle man tro at Kroatia hadde gått ut i hundre for å styre kampen. Det gjorde de ikke.

I stedet var det Ecuador som tok tak i kampen og presset kroatene over på defensiven. Men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene før Alen Boksic i sluttminuttet av første omgang lobbet ballen over keeper Cevallos og mot mål. Da dukket Poroso opp og headet ballen til corner. Der og da var Italia ute med mexicansk ledelse.

Etter pause skulle det bli enda verre for kroatene. Edison Mendez dukket opp på straffemerket og dundret ballen i mål bak Pletikosa etter at Delgado hadde headet et innlegg ned i beina hans.

Derfra og ut ventet alle på at Kroatia skulle sette inn stormløpet mot Ecuadors mål for å få utlikningen som hadde sendt dem videre om resultatet mellom Mexico og Italia sto seg. Det skjedde ikke før åtte minutter før slutt, men heller ikke da klarte de å skape klare sjanser.

Og når Italia utliknet mot Mexico var det den siste velfortjente spikeren i en begredelig kroatisk kiste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer