OL 2020

Utålmodig Saogsen vil ha OL-billetten i EM

Sander Sagosen håper å være OL-klar før kvalifiseringen går om nøyaktig ett år. Håndballgutta spiller mot Sverige i Göteborg lørdag.

VIL HA OL-BILLET: Sander Sagosen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL HA OL-BILLET: Sander Sagosen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag endte kampen i Arendal med norsk 35-26-seier.

- Det er det største du kan være med å spille som håndballspiller i og med at det bare skjer hvert fjerde år. Det er et ganske lukrativt selskap, sier Sagosen til NTB om OL.

Håndballgutta ligger bra an. Andreplassen i VM i januar gjør dem toppseedet i kvalifiseringen. Der møter Norge lag nummer sju fra VM og to antatt klart svakere nasjoner. De to beste fra kvalifiseringsgruppene får OL-plass.

- Jeg håper og tror vi er gode nok til å være sikret OL-spill før en eventuell kvalifisering og at vi klare det i EM neste år, sier Sagosen.

Vinner Norge EM eller taper finalen for verdensmester Danmark, betyr det direkteplass i Tokyo.

Håndballjentene rotet det til i EM og må prestere i VM og ta gull for å gå rett til OL. Plass to og til og med sju i verdensmesterskapet i Japan i desember, gir kvalifisering i tregrupper som hos gutta.

Mulighetene er store for at Norge har med to håndballag til Tokyo i juli og august neste år.

Norges håndballherrer har ikke spilt OL siden 1972-lekene i München. Det var da Vest-Tyskland kastet innpå en ekstra utespiller i sluttfasen av en kamp mot Norge og sikret seieren mye på grunn av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer