SERIEMESTER: Ifølge bettingselskapet Betfred er Manchester United og Robin van Persie så godt som seriemestere allerede. Her setter nederlenderen inn 2-0-målet mot Everton 10. februar. Foto: AP Photo/Jon Super
SERIEMESTER: Ifølge bettingselskapet Betfred er Manchester United og Robin van Persie så godt som seriemestere allerede. Her setter nederlenderen inn 2-0-målet mot Everton 10. februar. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Utbetaler pengene for United-gull — igjen!

I fjor tapte Betfred flere millioner kroner på overtid.

(Dagbladet): Betfred-sjef Fred Done tråkket kraftig i salaten da han bestemte seg for å utrope Manchester United som seriemestere sju runder før slutt i fjorårets sesong.

Byrival City stakk som kjent av med tittelen på overtid, i det som av mange regnes som den mest dramatiske Premier League-avslutningen noen sinne.

Trosser kona Nå gjør altså Betfred-sjefen det igjen. Med tolv runder igjen, nesten en tredjedels sesong, betaler Done ut penger til de som har satset på United som seriemestere. Det til tross for at han fikk klar beskjed hjemmefra om å aldri gjøre det igjen.

- Etter at alt gikk galt i fjor, lovet jeg kona å aldri gjøre noe lignende igjen, sier Done i en pressemelding.

Dersom City mot formodning skulle ta igjen de røde djevlene også i år, vil det være tredje gangen Betfred-sjefen forhåndsutbetaler gevinsten for et United-lag som ikke vinner Premier League. I mars 1998 hadde Sir Alex Fergusons mannskap en luke på tolv poeng - en luke de rotet bort til Arsenal.

Vil avgjøre mot City Ansvarlig redaktør for united.no, Dag Langerød, forstår ikke hva Betfred har å tjene på denne typen utbetalinger.

- Det kan ikke være annet enn et stunt for å få medieoppmerksomhet, og i så tilfelle fungerer det jo, sier Langerød til Dagbladet.

Han påpeker at selv om historien viser at tolv poeng kan tas igjen, har et lag aldri rotet bort en så stor ledelse på så få kamper.

Enkelte United-supportere tror Betfred-utbetalingene betyr dårlig lykke, og mener de har kostet laget to ligagull. Det vil ikke ikke Langerød være med på.

MESTERE: Slik så det ut da Manchester City stjal ligagullet fra Manchester United på overtid av fjorårets Premier League-sesong. Bilder som dette får vi ikke se i år, skal vi tro bettingselskapet Betfred. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
MESTERE: Slik så det ut da Manchester City stjal ligagullet fra Manchester United på overtid av fjorårets Premier League-sesong. Bilder som dette får vi ikke se i år, skal vi tro bettingselskapet Betfred. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Det er typisk fotballfans å være litt overtroiske. Hvis United kollapser nå, er det ikke Betfreds skyld.

Og skulle det gå den røde delen av Manchesters vei, er United.no-redaktøren ikke i tvil om når han ønsker å avgjøre ligaen.

- Hjemme mot City 6. april hadde passet fint.

PS! Også Paddy Power har utropt Manchester United til seriemestere. De har attpåtil gitt fem pund til alle som satte pengene sine på City.