Utbrent Sjøen reiser til Spania

- Et godt signal.

HOPPKOMET:  Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HOPPKOMET: Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den 19 år gamle landslagshopperen Phillip Sjøen har følt seg utbrent i høst, og ikke fulgt det ordinære opplegget til laget. I dag ble det klart at han blir med til Fuerteventura denne uka. Her - på den spanske ferieøya - skal hopperne spisse formen før sesongstarten i slutten november.

- Dette kan ikke tolkes som noe annet enn en bedring i tilstanden, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Han ringte i forrige uke og fortalte at han ville være med. Det er et steg i riktig retning, sier trener Alexander Stöckl.

Lei av å reise Sjøen har ikke tatt telefonen mandag kveld. Men til NTB uttalte Stöckl nylig at 19-åringen har vært sliten og utbrent.

- Han er lei av reisene og turene, opplyste østerrikeren. Men til Fuerteventura blir han med, sammen med seks andre hoppere. Sjøen har vært under et opplegg med Olympiatoppen.

- Rapportene går ut på at Phillip er i bra fysisk form og hopper godt på ski. Han føler at formen er grei nok til å være med til Fuerteventura, sier Bråthen.

- Jeg håper det er et signal om at han er med for fullt når sesongen starter.

Med både Anders Bardal og Anders Jacobsen ute - begge har lagt opp - trenger Norge alle som har dokumentert at de kan hoppe på ski. Landslaget går nå gjennom et generasjonsskifte med de to veteranene ute.

Høy kapasitet - Hvorfor viktig er det å få Sjøen tilbake, Bråthen?

- Han er ikke viktigere enn noen andre. Men gode skihoppere er alltid interessant å ha med. Han er én av åtte-ti spennende skihoppere i Norge som har dokumentert relativt høy kapasitet. Så gjenstår det å se hvordan det blir når verdenscupen starter.

Sjøen ble nummer 31 i verdenscupen forrige sesong. Han har vært mye plaget av skader.

Den siste tida har han blant annet stått over en treningssamling i tyske Oberstdorf. Etter at Stöckl kom inn som trener i 2011 har hopperne gjort det til vane å reise til Fuerteventura for å bygge opp formen til sesongstarten.

- Det er en intensiv treningsperiode med fysisk og teknisk barmarkstrening. Det er viktig å komme godt i gang med verdenscupsesongen, påpeker Bråthen.

PS: Foruten Sjøen drar disse hopperne til Fuerteventura:

• Daniel-André Tande, Kongsberg IL
• Joachim Hauer, Bækkelagets SK
• Johan Forfang, Tromsø SK
• Anders Fannemel, Hornindal IL
• Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
• Rune Velta, Lommedalen IL