Ute av Champions League

United startet på opphentingen, men litt for seint.

Publisert
Sist oppdatert
  • RB Leipzig - Manchester United 3-2 (2-0)

Det ble på forhånd omtalt som sesongens viktigste kamp for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Tyske Leipzig og United sto likt i Champions League-gruppa før den avgjørende kampen. Å unngå tap ville sende United videre.

Det startet bekmørkt for de røde djevlene, som havnet to mål under før pause. Leipzig økte til 3-0 før Manchester United startet på opphentingen.

Men den kom litt for seint. Manchester United er ute av Champions League.

- Vi startet kampen for seint. De første 20 minuttene var ikke bra nok. Vi ga alt i andre omgang, men vi skapte en for stor oppgave for oss selv. Vi ble mer komfortable, men det er ingen unnskyldning for dette, sier Harry Maguire til britiske BT Sport.

Solskjær sier ifølge Sky Sports at «vi var uheldige mot slutten av kampen.»

- Vi var ikke gode nok. I en vanskelig gruppe startet vi bra, men det store vendepunktet var tapet mot Istanbul. Der mistet vi poeng som vi skulle har skulle hatt, sier Solskjær.

Tidlig kalddusj

Kampfakta

RB Leipzig – Manchester U. 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Angeliño (2), 2-0 Amadou Haidara (13), 3-0 Justin Kluivert (69), 3-1 Bruno Fernandes (str. 80), 3-2 Paul Pogba (83).

Alexander Sørloth var ubenyttet reserve for RB Leipzig. (NTB)

Kampen fikk en verst mulig start for Solskjærs menn. Etter bare to minutter ga Leipzig de røde djevlene en real sjokkstart da de tok ledelsen.

Det var kaptein Angelino som banket til ved 16-meteren, og sendte tyskerne i ledelsen.

Men United klarte ikke å riste av seg sjokkstarten, og bare ti minutter seinere havnet de i enda større trøbbel. Denne gangen var det en upresset Amadou Haidara som kunne bredside ballen i mål fra sida.

De røde djevlene fikk knapt låne ballen de første 20 minuttene, og slet fryktelig defensivt. Emil Forsberg var nære ved å gjøre vondt verre noen få minutter seinere.

Leipzig hadde også ballen i nettet en tredje gang, men målet ble annullert. Flaks for United, men de hadde en enorm jobb å gjøre i andre omgang.

Tok grep

Disse er videre

Disse lagene er klare for åttedelsfinale i mesterligaen fotball etter tirsdagens kamper i 6. runde (*=gruppevinner):

Gruppe A: Bayern München (*), Atlético Madrid eller Salzburg.

Gruppe B: Borussia Mönchengladbach, Sjakhtar Donetsk, Real Madrid eller Inter.

Gruppe C: Manchester City (*), Porto.

Gruppe D: Liverpool (*), Atalanta eller Ajax.

Gruppe E: Chelsea (*), Sevilla.

Gruppe F: Borussia Dortmund (*), Lazio.

Gruppe G: Juventus (*), Barcelona.

Gruppe H: Paris Saint-Germain, Leipzig. - 1.-plass ikke avklart. (NTB)

Solskjær tok grep i pausen, og fikk på Donny van den Beek. Uansett må det nordmannen sa til spillerne i pausen, ha hjulpet noe.

United hadde betraktelig mer giv og var mer med i kampen etter hvilen, og plutselig lå en scoring i lufta. United fikk et frispark fra 25 meter, som Bruno Fernandes sendte inn i feltet. Harry Maguire var litt for sein til å få ballen i mål.

Solskjær fikk også inn Paul Pogba, som det har stormet rundt det siste døgnet, etter at agenten hans kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om at superstjerna skal være ferdig i United.

Bruno Fernandes hamret et frispark i stolpen tjue minutter før slutt, så fikk de et nytt slag i trynet umiddelbart. På den ene sjansen Leipzig fikk, etter nytt dårlig forsvarsspill av United der de lot ballen sprette gjennom feltet, avsluttet Justin Kluivert i mål.

Plutselig var det full krise, og United måtte score tre mål på 20 minutter for å berge plassen i fotballens gjeveste turnering.

Redusering

BYTTET INN: Paul Pogba. Foto: REUTERS/Odd Andersen
BYTTET INN: Paul Pogba. Foto: REUTERS/Odd Andersen Vis mer

Men United fortsatte å presse, og skapte flere store sjanser. Problemet var å få ballen i mål. Men da Mason Greenwood ble felt i Leipzigs 16-meter et kvarter før slutt, var sjansen der.

Bruno Fernandes var sikker fra ellevemeteren, og satte inn reduseringen for rødtrøyene.

Og bare noen minutter seinere scoret United igjen. Denne gangen var det nevnte Pogba som raget høyest i feltet, og stanget i retning mål. Ballen gikk via en Leipzig-spiller og i mål, men det var like fullt en ny redusering.

Tre minutter på overtid holdt Leipzig på å skli ballen i eget mål, noe som kunne blitt skjebnesvangert for Leipzig, som ville vært ute ved uavgjort.

Men det var litt for lite, litt for seint for United. Ole Gunnar Solskjær og de røde djevlene må nøye seg med å spille Europa League. Alexander Sørloth fikk aldri komme på banen, men er videre i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer